Ötmilliárd dollárért épül fel az Intel legújabb gyára

Ötmilliárd dollárért épül fel az Intel legújabb gyára

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini a napokban jelentette be, hogy a vállalat hamarosan egy újabb gyár építésébe vág bele, amelynek az Arizona államban található Chandler ad majd otthont. A bejelentésre akkor került sor, amikor az Amerikai Egyesült Államok elnöke meglátogatta az Ontel Oregon államban, egészen pontosan Hillsboroban található üzemét.

Az Obama látogatás alkalmával Paul Otellini megosztotta a nagyközönséggel a gyárépítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is. Az ötmilliárd dolláros beruházás az idei év közepén veszi kezdetét, az újonnan létrejövő üzem pedig a Fab 42-es nevet kapja. Az új üzem lehetővé teszi akár a 14 nm-es gyártástechnológia alkalmazását is, persze ennek bevezetésére még azért várni kell. Az üzem 300 mm-es átmérőjű szilícium ostyákkal dolgozik majd és a hírek szerint ez az üzem lesz a világon az egyetlen olyan létesítmény, amely a legfejlettebb gyártástechnológia alkalmazásával készíti majd a különböző chipeket, ráadásul igen nagymennyiségben.

A térség munkavállalói számára is jó hír, hogy az Intel új üzemet épít, ugyanis több ezer új állás jöhet létre, ha a gyár kapui valamikor 2013 folyamán végre megnyílnak. Arizonában egyébként két másik gyára is van az Intelnek, amelyek Fab 12 és Fab 32 névre hallgatnak.

Az Intel számára az amerikai gyárak rendkívül fontosak, ugyanis azok készítik a gyártó processzorainak háromnegyedét és a friss üzem átadásával ez a mennyiség tovább növekedhet. A gyártó az Amerikai Egyesült Államokon kívül Izraelben, Írországban és Kínában is rendelkezik üzemekkel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward