Ötletesek és helytakarékosak az új ASUS PC-k

A VC65-ös sorozat tagjai monitor hátuljára szerelhetőek, elérhetőek optikai meghajtóval és akár 4 darab 2,5 hüvelykes adattárolót is fogadnak.

Ötletesek és helytakarékosak az új ASUS PC-k

Az ASUS kínálatában egy új PC sorozat bukkant fel, amely a VC65 Series nevet viseli, tagjai pedig nem csak helytakarékosak és elegánsak, de néhány érdekes tulajdonságukkal is felhívják magukra a figyelmet.

Az igényes, alig 2 literes űrtartalommal rendelkező, azaz meglehetősen helytakarékos ház fedlapját a Zen sorozat inspirálta, az összkép pedig kétségkívül elegáns. A VC65-ös sorozatban ház dizájn tekintetében összesen háromféle modellt különböztethetünk meg. A VC65-ös alapmodell két darab 2,5 hüvelykes adattárolót fogad, így alacsony házzal érkezik, de igény esetén tálcás optikai meghajtóval is felvértezhető (Tray-in Supermulti DVD RW 8X), ami néhány milliméterrel megemeli a ház magasságát.

A csúcsot a VC65R modell képviseli, ami optikai meghajtót ugyan nem tartalmaz, cserébe viszont nem kevesebb, mint négy darab 2,5 hüvelykes adattároló számára nyújt helyet, amelyekhez még RAID támogatás is jár. A VC65R emiatt kiváló választás lehet, ha helytakarékos, alacsony fogyasztású házi fájlszervert szeretnénk építeni, amihez RAID támogatásra is szükség van.

A család

Az alapot mindhárom esetben a Skylake platform adja, így processzorból Core i3-6100T vagy Core i5-6400T modell választható. A H170-es lapkakészlettel ellátott alaplap maximum 16 GB-nyi DDR3L-1600 MHz-es rendszermemóriát fogad, méghozzá két darab So-DIMM memóriafoglalattal. Az adattároló-opciókról fentebb már említést tettünk, de fontos még kiemelni, hogy a gyártó 100 GB-nyi, 1 évig ingyenesen igénybe vehető ASUS WebStorage tárhelyet is biztosít az újdonságokhoz. A videovezérlő szerepét minden esetben az adott processzorba integrált Intel HD Graphics sorozatú iGPU tölti be, külön videokártya opció ezúttal nincs.

A VC65-ös sorozat régiótól függően 802.11a/b/g/n/ac vagy 802.11b/g/n szabványú WiFi támogatással érhető el, Bluetooth 4.0 támogatás és Gigabites Ethernet vezérlő azonban minden esetben jár. A kompakt házak előlapján két darab USB 3.0-s port sorakozik, oldalt pedig egy négy az egyben memóriakártya-olvasót találunk (SD/SDHC/SDXC/MMC). A hátlapon további négy darab USB 3.0-s port, egy HDMI, egy DisplayPort és egy D-Sub videó kimenet, valamint RJ-45-ös csatlakozó, COM port, illetve egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet található.

A ház alapterülete mindegyik modellnél 197,5 x 196,3 milliméter, a magasság azonban már felszereltségtől függően változik 49,3 millimétertől egészen 61,9 milliméterig. Egy-egy ilyen apróság nagyjából 2,2 kilogrammot nyom a mérlegen, a VESA rögzítő keret jóvoltából pedig kényelmesen felszerelhetőek monitor vagy televízió hátuljára.

Az apró asztali számítógépek előtelepített Windows 10 Home vagy Windows 10 Pro operációs rendszerrel érkeznek, de Windows 10 Pro kiadásról akár Windows 7 Professional operációs rendszerre is vissza lehet majd váltani. A többféle memória- és adattároló opcióval érkező újdonságok rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Listaárral kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward