Ötletes dokkoló a Sharkoontól

Ötletes dokkoló a Sharkoontól

A Sharkoon kínálatában egy új dokkoló jelent meg, amely merevlemezekhez, SSD meghajtókhoz és akár optikai meghajtókhoz is használható, legyen szó 2,5 hüvelykes, 3,5 hüvelykes vagy akár 5,25 hüvelykes formátumú egységekről. A SATA adat- és tápcsatlakozóval ellátott újdonság az adott SATA eszköz és saját elektronikájának áramellátásához természetesen nem az USB 3.0-s portra, hanem egy külön 12V-os tápadapterre támaszkodik.

A kompakt termék segítségével könnyedén az adott rendszerhez kapcsolhatunk bármilyen SATA eszközt USB porton keresztül és ehhez még az sem feltétlenül szükséges, hogy az adott konfiguráció rendelkezzen USB 3.0-s porttal, ugyanis a termék visszafelé kompatibilis a régebbi USB szabványokkal is (2.0, 1.1), persze ez utóbbiak alkalmazásakor ne várjunk olyan adatátviteli sebességet, mint amit az 5 Gbps-os sávszélességgel üzemelő SuperSpeed USB csatolófelület nyújt. A DriveLink USB 3.0 SATA dock névre keresztelt kiegészítő 58 x 56 x 21 mm-es mérettel rendelkezik, és amellett, hogy lehetővé teszi a különböző SATA eszközök egyszerű, USB porton keresztüli használatát, még adatmentő opciót is kínál. A termék és a mellékelt segédprogram alkalmazásával egy gombnyomással készíthetjük el az adott adattárolóról a mentést, sőt, még az adattároló és az asztali- vagy mobil konfiguráció közötti adatszinkronizálásra is lehetőség van.

Az ötletes, könnyedén használható kiegészítő maximum 2 TB-os adattároló kapacitásig képes kezelni a SATA merevlemezeket és ahogy azt fentebb már említettük, szinte bármilyen SATA eszközzel képes megbirkózni.

A Sharkoon DriveLink USB 3.0 SATA dokkolója már elérhető kereskedelmi forgalomban, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 21 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward