Ötletes billentyűzetet mutatott be a Microsoft

A Bluetooth-os újdonság egyszerre háromféle eszközhöz kapcsolódhat, amelyek között kényelmesen válthatunk.

Ötletes billentyűzetet mutatott be a Microsoft

A Microsoft egy új, többféle eszközzel, illetve konfigurációval is használható billentyűzetet mutatott be, ami az Universal Mobile Keyboard nevet viseli. Az újdonság Bluetooth vezérlőn keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, és nem csak Windows, hanem Android vagy iOS alapú eszközökkel is kompatibilis – az aktív eszközök között pedig egyszerű kapcsoló segítségével válthatunk.

Ahogy az a lenti videón is látszik, a termék koncepció tekintetében nagyon hasonlít a Logitech nemrégiben bemutatott billentyűzetéhez.

A Microsoft Store-ból származó információk szerint a Microsoft új billentyűzete egyszerre maximum három eszközzel párosítható, tápellátásáról pedig akkumulátor gondoskodik, amely egy éjszakányi töltés hatására nagyjából hathónapnyi üzemidőt biztosít a billentyűzet számára. Ha éppen sietünk, egy tízperces töltési ciklussal is elérhető egy teljes munkanapra elegendő üzemidő.

Az ötletes billentyűzet védőtokkal érkezik, ami a táblák és az okostelefonok esetében állványként is funkcionál. A védőborítás kinyitásával automatikusan bekapcsol a billentyűzet, és szinkronizálni kezd a hozzá kapcsolt eszközökkel, majd a fedlap lehajtása után teljesen automatikusan kikapcsol – egyszóval nem csak hasznos, de kényelmesen is használható. Az új billentyűzet 242 milliméter széles, 109 milliméter mély és 12 milliméter vastag, tömege pedig nem több 365 grammnál.

Az új billentyűzet Windows 8 és RT operációs rendszert futtató eszközökkel, Android 4.0-s vagy újabb mobil operációs rendszert futtató eszközökkel, illetve iOS 6-os vagy újabb mobil operációs rendszert futtató eszközökkel használható. Az okostelefon vagy a táblagép esetében szükség van Bluetooth HID (Human Interface Device) billentyűzet támogatásra is.

Az átgondolt tervezés eredményeként elkészített Universal Mobile Keyboard várhatóan a következő hónaptól kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árát pedig 79,95 dollárban határozták meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward