Ötféle 240 Hz-es gamer monitorral rukkolt elő az AOC

Három darab ívelt VA paneles, illetve két darab sík TN+Film paneles monitor érkezett, amelyek 240 Hz-es képfrissítési rátával, AMD FreeSync Premium támogatással, illetve meglehetősen gyos válaszidővel büszkélkednek.

Ötféle 240 Hz-es gamer monitorral rukkolt elő az AOC

Az AOC összesen 5 új monitort mutatott be, amelyek közül három sallangmentes kivitelben érkezik (ZE modellek), a maradék kettő viszont számos extrát is kapott (ZU modelleK). Az öt friss megjelenítő között lényegében három VA és két TN+Film alapú megoldást találunk, mindegyik alkalmas eSportra, így a későbbiekben akár versenyeken is találkozhatunk velük.

Galéria megnyitása
C32G2ZE

Az ívelt kijelzővel rendelkező C27G2ZU, C27G2ZE és C32G2ZE modellek mindannyian VA panellel büszkélkednek, amely 178 fokos betekintési szögeket, 3000:1 kontrasztarányt és elég jó színhűséget biztosít, utóbbi persze ezen a területen nem feltétlenül fontos szempont. A panelek az sRGB színteret 120-123%-ban, az Adobe RGB színteret 89%-ban, míg az NTSC színteret 85%-ban tudják lefedni.

Galéria megnyitása
C27G2ZE

Maximális képfrissítési ráta terén 240 Hz-re számíthatunk, valamint AMD FreeSync Premium támogatás is jár a termékekhez, ami 48 Hz és 240 Hz között működik. A 31,5 hüvelykes panelnél 1 ezredmásodperces, a két 27 hüvelykesnél viszont már 0,5 ezredmásodperces MPRT válaszidővel találkozunk.

Galéria megnyitása
C27G2ZU

A videó bemenetek között minden esetben egy DisplayPort 1.2-es és két HDMI 2.0-s csatlakozót találunk, valamint a 3,5 milliméteres Jack Audió fejhallgató kimenet is egységes a felhozatalban. A „ZU” változatoknál viszont már nem csak a kijelző döntésére, hanem annak elforgatására, valamint magasságának állítására is van mód. Ezeknél a változatoknál négyportos USB 3.2 Gen1 Type-A hub, illetve két darab 2 W-os hangszórót is rejt a ház.

Galéria megnyitása

A fennmaradó két újdonság viszont már sík kivitelű TN+Film panellel érkezik, méghozzá ugyanúgy 240 Hz-es maximális képfrissítési rátával, ám már csak 23,8 hüvelykes képátlójú kijelzőt kaptak, ami viszont 300 helyett 350 nites maximális fényerősséggel rendelkezik. A kontrasztarány a paneltípusra jellemzően 1000:1, valamint a színhűség és a betekintési szögek sem olyan jók, mint a VA alapú megoldásoknál, ám az eSportolók számára ez aligha lesz probléma, hiszen ők jellemzően nagyon gyors, sallangmentes megoldásokat igényelnek, a két 23,8 hüvelykes termék pedig pont ilyen.

Galéria megnyitása
24G2ZU

A videó bemenetek közé itt is két HDMI 2.0-s és egy DispalyPort 1.2-es csatlakozó került, a felszereltség terén pedig itt is különbséget tehetünk a „ZE” és a „ZU” sorozatú modellek között. A TN+Film alapú panelek jóvoltából 0,5 ezredmásodperces MPRT válaszidővel gazdálkodhatunk.

Galéria megnyitása
24G2ZE

Az AOC C27G2ZU májusban kerül az üzletek polcaira, ára 339 euró lesz. A C27G2ZE esetében júniusi megjelenésre és 319 eurós ajánlott végfelhasználói árra számítunk. A 24G2ZE, 24G2ZU és C32G2ZE modellekre júliusig kell várni, ezek sorrendben 309, 329 és 379 eurós áron lesznek elérhetőek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap