Öt új Quadro sorozatú videokártyát mutatott be az Nvidia

Az nVidia Quadro sorozata két Maxwell és három Kepler alapú professzionális videokártyával gyarapodott.

Öt új Quadro sorozatú videokártyát mutatott be az Nvidia

Az Nvidia nem túl meglepő módon éppen a SIGGRAPH idejére időzítette legújabb Quadro sorozatú, kifejezetten professzionális felhasználóknak szánt videokártyáinak bemutatóját. Az újdonságok között összesen öt modell lapul, amelyek közül ketten a Maxwell (K2200 és K620), hárman pedig a régebbi Kepler architektúrára támaszkodnak (K5200, K4200 és K420).

Nvidia Quadro K5200

Mindegyik új videokártya PCI Express x16-os slotba illeszkedik, viszont az ötből négy modell csak PCI Express 2.0 x16-os interfésszel rendelkezik, mindössze a leggyorsabb modell, a Quadro K5200-as használ PCI-E 3.0-t. Az új professzionális szintű videokártyák legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összesíti.

A Quadro család friss tagjai mindannyian képesek négy monitor meghajtására, egy apró megkötéssel: a K5200 kivételével minden kártyának a DisplayPort Daisy Chain szolgáltatását is igénybe kell venni, mert különben nincs elég videókimenetük négy kijelző csatlakoztatásához.

Nvidia Quadro K4200

A szeptember folyamán érkező videokártyák eltérő felépítéssel rendelkeznek, az eltérés pedig többnyire a TDP-re vezethető vissza – jobban melegedő termékre nagyobb videokártya hűtő kell, ami több helyet foglal. Közös tulajdonság viszont, hogy mindannyian támogatják az Nvidia munkafolyamat-optimalizációs szolgáltatását, az Nvidia Maximust.

Nvidia Quadro K2200

Extra tulajdonság, hogy a K6000-es modellhez hasonlóan a K5200-as és a K4200-es modelleknél is van lehetőség a Quadro Sync bővítőkártyában rejlő lehetőségek kiaknázására. A Quadro Sync bővítőkártya jóvoltából négy Quadro videokártyával ellátott rendszereknél akár 16 monitor vagy projektor is hozzákapcsolható egy-egy konfigurációhoz.

Nvidia Quadro K620

Nvidia Quadro K420

A Quadro család legújabb tagjai várhatóan szeptemberben válnak elérhetővé. Az egyelőre nem derült ki, hogy az egyes újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward