Öt új gombot vezet be a Facebook

A szokásos lájk mellé öt másik gomb is érkezik, így az érzelmek kifejezése egyszerűbbé válik.

Öt új gombot vezet be a Facebook

A Facebook felhasználók régóta kérik, hogy legyen „Dislike”, azaz „Nem tetszik” gomb is a világ legnépszerűbb közösségi oldalán, ám a jelek szerint ezt továbbra sem kapják meg, helyette viszont jön öt újabb gomb, amelyek a „Like”, azaz „Tetszik” gomb kiegészítéseként érkeznek.

A fejlesztők már tavaly bejelentették, hogy olyan változás előkészítésén dolgoznak, amely segít a felhasználóknak, hogy egy-egy tartalom kapcsán még hatékonyabban kifejezhessék érzelmeiket. Ez a változás öt új gomb formájában válik elérhetővé, így a felhasználók szeretet, nevetés, csodálkozás, szomorúság és düh kifejezésére is képesek lesznek.

Az új funkciót régóta tesztelik, ám most eljött az idő, hogy élesben is bemutatkozzon – elsőként az Amerikai Egyesült Államok területén válik elérhetővé az öt új gomb, de az elkövetkező hetek folyamán egyéb régiókban is feltűnhetnek.

Az új gombokok első ránézésre nem lesznek észrevehetőek a felhasználók számára. Mobilon például a „Like / Tetszik” gomb megérintésével, valamint nyomva tartásával lehet előcsalogatni az új gombokat, amelyekhez animált képek taroznak. Eredetileg egyébként egy hatodik gomb is érkezett volna, ahogy az a fenti képen is látható (yay), de ezt végül elvetették a fejlesztők, ugyanis a felmérések szerint ennek a gombnak a lényegét nem igazán érti a Facebook felhasználók többsége.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward