Öt Samsung mobil frissül ebben a hónapban

A mérnökök felső-középkategóriás mobilokat vettek kezelésbe, és az is kiderült, hogy az SGS3 nem fog hivatalosan Android 4.4-et kapni.

Öt Samsung mobil frissül ebben a hónapban

A napokban felbukkant egy olyan dokumentum, ami a Samsung telefonjainak a frissítéseiről mesél. A felbukkant kép esetében egy hivatalos feljegyzésről lehet szó, tehát biztos kézből származhatnak a frissítésre vonatkozó információk. A tét egyelőre az Android 4.4, az Android L-ről mostanáig nem nyilatkozott a Samsung.

A Samsung már több korábban bemutatkozott készülékére rászabta a KitKat kódnévre hallgató Androidot, és júliusban újabb frissítések következnek. Jellemzően felső-középkategóriás megoldások kapnak ezúttal új Androidot. A legizmosabb közülük a Galaxy Note 3 Neo, ami a hatmagos Exynos 5260 lapkával, valamint a visszafogott felbontású megjelenítővel igazán jó teljesítményre képes, és ez most valószínűleg csak javulni fog. KitKatet kap a Galaxy Mega termékvonal két tagja is. Az 5,8 ás a 6,3 hüvelykes képátlóval büszkélkedő óriások hatalmas felületen tárják majd a felhasználók szeme elé a friss rendszert. Ezeken túlmenően frissülni fog még az előző csúcsmodell lekicsinyített mása is, a Galaxy S4 mini, és szerepel a listán a Galaxy Grand 2 Duo neve is, ami amellett, hogy tényleg nagy, két SIM kezelésére van kiképezve. A felsoroltaknál a futtatott Android kora már egy ideig nem számít majd negatívumnak a vásárlás során, így némileg a forgalmukat is fellendítheti ez a lépés.

Az Android 4.4 terjesztése nagyon örömteli a Samsung részéről, viszont a dokumentum egy kevésbé vidám dologra is rávilágít. A felhasználók balszerencséjére valamiért a gyártó törölte a Galaxy S III-ra tervezett frissítést, ami bizony eléggé érthetetlen lépés a részükről. Amikor az Android 4.4 befutott tavaly ősszel, akkor az SGS3 még a korábbi csúcsmodell szerepét töltötte be, amire a vállalatok azért még bőven el szokták készíteni az újonnan érkező operációs rendszereket, esetünkben a KitKatet. Mostanáig a Samsung semmilyen indoklással nem szolgált a frissítés elmaradásával kapcsolatban. Ugyanakkor azt fontos leszögezni, hogy a Galaxy S3 LTE-s változatára ez nem vonatkozik, az továbbra is úgy fest, hogy megkapja az Android 4.4-et.

A listába szedett okostelefonok tulajdonosai júliusban, esetleg augusztusban kaphatják „kézhez” a frissítést (a terjesztés valamelyest időigényes folyamat, népszerűbb modelleknél több hetet is igénybe vehet), ami OTA érkezik majd, így néhány érintést követően telepíthető lesz. Persze ennél a műveletnél érdemes azt szem előtt tartani, hogy stabil sávszélességet igényel, és a megfelelő töltöttségi szintről (kb. 50 százalék a gyártók ajánlása) is gondoskodni kell. A Samsung az Android 4.4 mellett hamarosan azt is elárulja, hogy az Android L mely most kapható szerkezeteken bukkanhat majd fel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward