Öt friss ASRock alaplap Trinity APU egységekhez

Szemügyre vettük az ASRock Socket FM2-es alaplap kínálatát is. 

Öt friss ASRock alaplap Trinity APU egységekhez

Az ASRock összesen ötféle Socket FM2-es processzorfoglalattal ellátott alaplapot dobott piacra, amelyek mind-mind más és más felhasználói igényekre koncentrálnak.

A sorban egy A55-ös, három A75-ös és egy A85X FCH-ra alapozó példányt találunk, amelyek mindannyian UEFI alapú, grafikus felhasználói kezelőfelületet kínáló BIOS-szal érkeznek. A termékek között három mATX és két ATX formátumú megoldást találunk, amelyek részletes tulajdonságairól az alábbi táblázat számol be.

Az ASRock összes alaplapjához járnak a gyártó már ismert exkluzív szolgáltatásai, ezek között az XFast USB, az XFast LAN és az XFast RAM egyaránt megtalálható. A deszkák között az abszolút csúcsot az A85X alapú FM2A85X Extreme 6-os alaplap képviseli, ami 7 darab SATA 6 Gbps-os és 1 eSATA, valamint hat darab USB 3.0-s porttal érkezik. USB 3.0-s portok tekintetében az FM2A75 Pro4 azért rálicitál társára, ugyanis 6 helyett 8 USB portot kínál, hála az Etron EJ188-as USB 3.0-s vezérlő jelenlétének. Az FM2A85X Extreme6 az A85X FCH segítségével négy USB 3.0-s portot kínál, a másik két USB 3.0-s port pedig egy ASMedia ASM1042-es USB 3.0-s vezérlőhöz kapcsolódik.

No de térjünk vissza az FM2-A85X Extreme6-os modellhez. Ez a deszka a mezőny egyetlen olyan tagja, amely normális CrossfireX támogatást kínál, azaz a videokártyáknak nem x16/x4, hanem x8/x8 sávszélesség jut kétkártyás üzemmódban. A termék erős, 8+2 fázisú tápellátással érkezik, rendelkezik Debug Led kijelzővel, valamint bekapcsoló-, reset- és CMOS Clear gombot is tartalmaz. Ez a modell kínálja a legtöbb videó kimenetet, ugyanis nem csak D-Sub, DVI és HDMI, hanem DisplayPort csatlakozóval is fel van vértezve. A kiváló hangzásról egy Realtek ALC898-es audió vezérlő gondoskodik, amelyhez THX TruStudio támogatás is jár. A terméknek dizájn tekintetében sincs oka szégyenkezésre, igaz, ez általában egyike az utolsó szempontoknak, ha alaplapvásárlásra kerül sor.

Az A55-ös és A75-ös modellek szintén vonzóak, így mindenképpen megéri rájuk néhány pillantást vetni – a tulajdonságok kielemzésében segít táblázatunk.

Az ASRock öt új Socket FM2-es alaplapja már elérhető kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward