Osztalékot fizethet a Kulcs-Soft

Osztalékot fizethet a Kulcs-Soft

A Kulcs-Soft a tavalyi évben 803 millió forint bevétel mellett várhatóan 100 milliós nyereséget könyvelhet el, amit a cég teljes egészében osztalékfizetésre fog fordítani - jelentette be a társaság a BÉT honlapján. A 2008-as értéknél 30 százalékkal magasabb bevétellel a társaság felülmúlta a menedzsment 720 milliós, óvatos várakozását, illetve teljesítette a 800 milliós remélt célszámot is.

A teljes nyereség osztalékként való kifizetésére a társaság tőzsdei bevezetésének napján a fő tulajdonos elnök-vezérigazgató, Kulcsár Tibor már tett utalást. A 80 millió forintot valamivel meghaladó adózott eredményből részvényenként mintegy 14 forint osztalékot fizethet ki a cég.

A Kulcs-Soft 2010-re 1 milliárd forintos árbevétel mellett 15-20 százalékos profitkulccsal 150-200 milliós nyereséget tervez.

A tőzsdei cégek kedvező adózása minden bizonnyal komoly szerepet játszott a cég életében, s nem lenne meglepő, ha az új jövevény Finext és Nordtelekom is jelentősebb osztalék kifizetéséről határozna - mint tette azt debütálása után a TC is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward