Összefogott a Samsung és a Barnes & Noble

Ennek eredményeként egy olyan táblagépet mutatott be a Samsung, amin az amerikai tartalomszolgáltató rendszere fut.

Összefogott a Samsung és a Barnes & Noble

A Samsung idén sorra leplezi le az újabbnál újabb táblagépeit. A dél-koreaiak az év elején mutatták be a Galaxy TabPRO termékvonalat, ami három fővel indított, valamint a Galaxy NotePRO tabletet, mely az óriásira szabott megjelenítőjén túlmenően még egy érintőtollat is kapott, ahogy azt a Note néven érkező Samsung termékek esetében már megszokhattuk. Néhány hete pedig befutott a Galaxy Tab 4 széria is, ami szintén három különböző méretben vált elérhetővé.

Ezúttal egy olyan újdonságról lesz szó, ami már nem is annyira új. A Samsung partnerkapcsolatot alakított ki a Barnes & Noble-lel, az Amazon talán legnagyobb riválisával, és ennek köszönhetően érkezik majd egy olyan szerkezet, ami szoftveresen lett átszabva. Egy Galaxy Tab4 7.0 került átalakításra a B&N egyedi igényeinek megfelelően a Samsung segítségével. Ez a táblagép 1280 x 800-as felontású, 7 hüvelykes megjelenítővel lesz felvértezve, így kellően éles a megjelenített képe az olvasáshoz. A gépben egy négymagos Snapdragon 400 chip dolgozik 1,2 GHz-es órajelen, mellette pedig 1,5 GB-nyi rendszermemória tűnik fel. Tárhely tekintetében létezik belőle 8 és 16 GB-os kivitel is, ám abban egyelőre nem lehetünk biztosak, hogy a választás lehetősége a Nook verziónál is meglesz-e. Egy 1,3 és egy 3,15 megapixeles kamerája van, ebből fakadóan lehet majd vele HD videócsevegéseket is folytatni. A legkisebb Galaxy Tab 4 mindössze 276 grammot nyom, ebből fakadóan egészen jól hordozható, és mivel csak 9 milliméter vastag, így kis helyen is elfér.

Az Android 4.4 operációs rendszer tekintetében arról pontosan nem esett szó, hogy mennyire mély változások történtek, az viszont biztos, hogy a felhasználói felület teljesen más arcát mutatja majd. Itt a Nookoknál bevált vonalvezetés köszönti a vásárlókat, a hangsúly pedig természetesen a Barnes & Noble digitális tartalmain lesz. A vállalat jelenleg több mint 3 millió „olvasmánnyal” tud szolgálni: a választékot színesítik különböző könyvek, magazinok és persze újságok, napilapok is.

„Nagyon izgatottak és egyúttal büszkék vagyunk a Samsunggal kötött partneri kapcsolatunkra, melynek keretében a vezető technológiai és tablet gyártóval egyedi, közös készüléket hozhattunk létre a Nook olvasási élménnyel, és persze a rengeteg digitális tartalommal megfűszerezve, amit a Barnes & Noble kínál világszerte a vásárlóknak.” – nyilatkozta Michael P. Huseby, a vállalat vezérigazgatója. „A nagyszerű új eszköz mögött ott áll a mintegy 40 ezer Barnes & Noble partner, így minden tekintetben megfelelő szakértelemmel és támogatással tudjuk segíteni az új Galaxy Tab 4 Nook tulajdonosokat. A Samsung partnerséggel tehát friss termék került képbe, ez bizonyítja az elkötelezettségünket a Nook vásárlók iránt, ráadásul ennek köszönhetően nőhet a digitális tartalmakkal foglalkozó üzletágunk is.”

A Samsung Galaxy Tab 4 7.0 Nook jelen állás szerint úgy fest, hogy augusztusban kerülhet kereskedelmi forgalomba. A szoftveresen átalakított masinát először a Barnes & Noble hivatalos webshopjából lehet majd megrendelni. Az alap Galaxy Tab 4 7.0 200 dolláros áron kelleti magát, arról azonban egyelőre nincs semmilyen információnk, hogy a Nook változatnál milyen ajánlott fogyasztói árral kell számolnia az érdeklődőknek.

Ennek az egésznek egyébként van egy elég komoly érdekessége, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. A Barnes & Noble rendelkezik már táblagéppel (nem is eggyel), ráadásul a saját márkanevük alatt forgalmazott Nook HD még a Galaxy Tab 4 Nook esetében várhatónál is jóval versenyképesebb áron érhető el. Ha ez nem lenne elég, még csak nem is minden tekintetben jobb a Samsung gépének a specifikációja – gyorsabb, de alacsonyabb felbontású a friss modell. A mostani eszköz érkezésének hátterében sokkal inkább az állhat, hogy a B&N szeretne egy komoly húzónevet, mivel az elmúlt időszakban jelentősen esett az érdeklődés a termékei iránt. A hír hallatán a befektetők érdeklődése nagyot nőtt, a tartalomszolgáltató értékpapírjainak értéke pedig folyamatosan erősödni kezdett, vagyis pillanatnyilag úgy tűnik, hogy jó döntést hoztak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward