Összefog a Lenovo és a NEC a PC-iparban

Legalábbis elsőként a PC-iparban, de később akár más területen is. Közös termékeket elvileg nem terveznek, ehelyett technikát és eladási erőforrásokat osztanának meg egymással, kölcsönösen orvosolva így egymás hiányosságait.

Összefog a Lenovo és a NEC a PC-iparban

Legalábbis elsőként a PC-iparban, de később akár más területen is. Közös termékeket elvileg nem terveznek, ehelyett technológiákat és eladási erőforrásokat osztanának meg egymással, kölcsönösen orvosolva így egymás hiányosságait.

A japán illetőségű NEC a saját piacán jól tartja magát, azonban azon kívül már jóval kevesebben hallottak róla. A Lenovót lényegesen jobban ismerik világszerte, ám konkrétan Japánban minimális a jelenlétük, és technikai téren is van hova fejlődniük. A partnerség tehát adja magát; nem meglepő módon a tárgyalások is gyorsan és zökkenőmentesen zajlottak, így a legrövidebb időn belül hivatalossá is válhat az együttműködésük.

Bár a Lenovo a világ negyedik legnagyobb számítógépgyártója, az USA-ban nem tudott befurakodni az öt legnagyobb (HP, Dell, Apple, Acer és Toshiba) közé. A NEC a tavalyi év során ugyan mintegy 3 milliárd dollárnak megfelelő bevételre tett szert a PC-üzletágából, de még így sincs benne az első tízben.

A Lenovo és a NEC friss szövetsége idővel akár a mobilpiacra is átterjedhet, mivel a NEC-nek amúgy is ez a fő iránya, a Lenovo legfőbb vetélytársai pedig - így például a HP, a Dell, az Apple és az Acer - mind vagy már rendelkeznek mobil-kínálattal is, vagy épp jelenleg készítik elő azt a piaci megjelenésre, így a Lenovónak is megvan rá minden oka, hogy lépjen ezen a területen is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward