Shop menü

OROSZ RAKÉTATALÁLAT MIATT SÉRÜLT MEG A SAMSUNG UKRÁN KUTATÓ-FEJLESZTŐ KÖZPONTJÁNAK ÉPÜLETE

A hírek szerint a Samsung munkatársai időben elhagyták az épületet. A Kijev központja elleni támadás során több tucatnyi ember halt és sérült meg.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Orosz rakétatalálat miatt sérült meg a Samsung ukrán kutató-fejlesztő központjának épülete

Az Oroszország és Ukrajna között zajló háború végét még mindig nem látni, sőt, éppen ellenkezőleg: az elmúlt napok eseményei alapján úgy tűnik, a jövőben még hevesebb harcokra lehet kilátás. Miután a Krím-félsziget hídját támadás érte, ami sajnos halálos áldozatokat is követelt, az oroszok bosszút esküdtek, és erre a bosszúra nem is kellett sokat várni. Nemrégiben ismét Kijevet kezdték támadni, annak is főként a központját, látszólag véletlenszerű rakétatámadásokkal, amelyek nagy része civil területekre összpontosult.

Galéria megnyitása

A rakétatámadások a hírek szerint több ember halálát és sérülését okozták: irodaházak, lakóépületek és egyéb épületek is kaptak a rakétaesőből. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének vezetője, Antonió Guterres a támadáshullámot „elfogadhatatlan eszkalációként” jellemezte. A Kijev központja ellen irányuló rakétatámadás következtében a Samsung kijevi kutató-fejlesztő központja is megsérült, a hírek szerint ezt egy közvetlen találat okozta, ami a 101 Tower Office Center több szintjét is megrongálta.

A Samsung alkalmazottai a riasztásoknak köszönhetően időben elhagyhatták az épületet, így ők nem sérültek meg. A Samsung Electronic Ukraine Consumer Electronics Division igazgatója, Andrii Skira készített néhány fotót, amelyek egyikén egy rakétatalálat utáni porfelhő látható. Később, amikor úgy tűnt, befejeződött a rakétatámadás, a helyszín közeléből is készült néhány fénykép, ezeken az épület sérülései is látszanak. 

Egyelőre hivatalos tájékoztatás nem érkezett a Samsung háza tájáról, valamint az sem tudható, pontosan mekkora károk keletkeztek az épületben, az később helyreállítható lesz-e, de ezekről talán korai beszélni egy háború kellős közepén, amikor szinte bármelyik pillanatban újabb rakétatámadásokra lehet számítani.

Az aktuális feltevések szerint a Kijev központja elleni támadás egyértelműen bosszú volt, amellyel a Krím-félsziget stratégiai fontosságú hídjának felrobbantására kívántak reagálni az orosz erők. Az orosz-ukrán háború most már 229 napja tart, és egyelőre szikrányi jele sincs annak, hogy a közeljövőben tűzszünetet kötnének a felek. Sajnos.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére