Óriási tempót diktál a G.Skill új DDR4-es memóriacsomagja

A két darab 4 GB-os memóriamodult tartalmazó memóriacsomag DDR4-4400 MHz-es effektív órajelet ígér, ami rettentően komolyan hangzik.

Óriási tempót diktál a G.Skill új DDR4-es memóriacsomagja

A G.Skill újabb DDR4-es memóriacsomagot mutatott be, ami ezúttal a maximális teljesítményre vágyó felhasználókat, valamint a tuningosokat veszi célba. A Trident Z sorozatot erősítő memóriacsomag nem csak igényes kivitelben, elegáns hűtőbordával érkezik, de hatalmas potenciál is rejlik benne, így nincs kizárva, hogy rövidesen világrekordok megdöntésére használt konfigurációkban is viszontláthatjuk.

Az új memóriacsomag speciális memóriamodulokból áll, amelyek egyenként 4 GB-os kapacitással büszkélkednek. A memóriamodulok DDR4-4400 MHz-en üzemelnek, névleges paramétereik beállítása pedig szinte gyerekjáték, hála az XMP 2.0-s támogatásnak. Természetesen SPD profil is helyet kap a memóriamodulokon, így a JEDEC szabványnak megfelelő DDR4-2133 MHz-es órajelen is elindul velük a rendszer, ha az XMP2.0 profil értékeit nem sikerülne alkalmazni. Az említett effektív memória-órajel eléréséhez egyébként a szokásos 1,2 voltos helyett 1,4 voltos üzemi feszültség alkalmazására van szükség, időzítés tekintetében pedig CL19-es szintre kell felkészülni.

A G.Skill Trident Z sorozatának 4 GB-os DDR4-4400 MHz-es memóriamodulja egyelőre csak kétcsatornás memóriacsomag formájában lesz elérhető kereskedelmi forgalomban. Az új memóriacsomagot a gyártó az Intel hatodik generációs Core i sorozatú processzorai és a Z170-es sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok mellé ajánlja.

Arról sajnos egyelőre nincs hír, hogy az extrém memóriacsomag pontosan mikor kerülhet az üzletek polcaira, valamint az is rejtély, mennyibe kerül majd. A kivételesen magas effektív órajelet elnézve egészen biztos, hogy arcpirítóan borsos árra számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward