Óriási, alsó-középkategóriás mobillal rukkolt elő a Lenovo

Az A628T a nagy kijelző mellett több komporomisszumot is hoz magával, de mind bizonnyal alacsony áron hozzá lehet majd jutni.

Óriási, alsó-középkategóriás mobillal rukkolt elő a Lenovo

A Lenovo továbbra is minden igénynek szeretne megfelelni, így néha eléggé szélsőséges konfigurációkkal futhatunk össze a vállalat termékkínálatában. Ilyen jelzővel illethető majd az A628T néven érkező okostelefon is, ahol a kategóriájához mérten szokatlan méretű megjelenítőt kapunk egészen visszafogott körítéssel.

Az újdonság egyértelműen a fiatalabb generációkat fogja célba venni. A készülék már első ránézésre is eléggé feltűnést keltőre sikeredett, hiszen nemcsak a nagy, 5 hüvelykes képátlójú kijelző vonzza az emberek tekintetét, hanem az élénk, pirosra festett burkolat is. A felhasznált panel technológiai oldalát nem részletezte a gyártó, mindössze a felbontása ismert, ami 854 x 480 képpontos (FWVGA). Ennek "köszönhetően" mindössze 195 PPI-s pixelsűrűséggel kell beérni. Az eszközt két kamerával látták el a tervezők. A videócsevegések bonyolításáért egy egészen jó minőséggel kecsegtető, 2 megapixeles megoldás fog felelni, ami HD felvételek közvetítésére lesz képes. Amennyiben egy-egy fontos pillanatot szeretnénk maradandó emlékké változtatni, akkor a főkamerát kell használatba venni. A hátlapon, fekete gyűrűvel övezett egység már 5 megapixeles képek megörökítésére alkalmas, a munkáját pedig egy LED villanó is segíteni fogja, így rosszabb fényviszonyoknál is kiaknázható majd a benne rejlő potenciál.

Az okostelefon meghajtásáról egy négymagos MediaTek lapka gondoskodik majd. Az MT6582M chip ARM Cortex-A7 processzormagok kvartettjével van ellátva, a grafikus feldolgozó szerepét pedig egy Mali-400 MP2 fogja betölteni – a SoC legfeljebb 1,3 GHz-es frekvencián üzemel. A központi egység mellett 512 MB-nyi rendszermemória kapott helyet, a háttértár kapacitása meg 4 GB-osra lett "szabva". Ez utóbbi könnyedén bővíthető lesz microSD kártya segítségével, de az 512 MB RAM-ért nagy kár. A felhasznált Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer esetében egy-két alkalmazás könnyedén elfogyasztja majd a szűkös memóriát. A Lenovo egyébként a saját felhasználói felületét alkalmazza a 628T-n, és az előre telepített applikációkból sem lesz hiány.

A mobil két hálózati kártya kezelésére lett kiképezve, így egyszerre több szolgáltató SIM-je is beletolható majd. Ezeknek a kezelési metódusáról nem esett szó, de valószínűleg Dual Standby (DSDS) megoldásról beszélhetünk – mint úgy általában. A telefon kapcsolati képességei egyelőre nem nyilvánosak, ám a MediaTek négy az egyben csomagjának hála biztosan lesz benne 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, A-GSP vevő és még FM rádió is. Az energiaellátást egy 2000 mAh-s kapacitású akkumulátor hivatott biztosítani. Egyetlen SIM használata mellett az üzemideje átlagosnak ígérkezik, de ha a mindkét slotot betöltjük, akkor bizony nem árt spórolósra fogni a használatot. Végül még a külsőhöz visszatérve: a készülékház 142,7 x 71,9 x 8,3 milliméteres térfogatú lesz, szóval az egész eléggé kompaktra sikeredett. (Főleg annak tükrében, hogy továbbra is egy alsóbb szériás versenyzőről beszélhetünk.)

A Lenovo a szokásaihoz híven a 628T forgalmazását is a hazájában, Kínában kezdi majd meg. Innen aztán jobbára kisebb kereskedők által kerülnek el a készülékek a világ más pontjaira, hivatalosan ugyanis a Lenovo nagyon kevés területen tevékenykedik a mobilokat tekintve. A készülék ára várhatóan egy kicsivel 200 dollár alatt fog alakulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward