Ördögi R9 270X videokártya a PowerColor műhelyéből

A Devil R9 270X komoly tápellátással, rendkívül hatékony hűtéssel és alaposan megemelt GPU órajelekkel száll harcba.

Ördögi R9 270X videokártya a PowerColor műhelyéből

A PowerColor márkanév mögött álló TUL Corporation ma örömmel jelentette be, hogy a vállalat műhelyében elkészült a legfrissebb Devil sorozatú videokártya, amely igen vonzóra sikeredett. A Devil R9 270X névre keresztelt újdonság egyedi hűtéssel, minőségi komponensekből felépített egyedi tápellátással és gyárilag megemelt órajelekkel kerül forgalomba.

A szemrevaló hűtés alatt egy minőségi alkatrészekből - Platinum Power KIT - álló digitális tápáramkör lapul, ami 7+1+1 fázist kínál a rendszer számára, méghozzá betonstabilan, megbízhatóan. Az új videokártya ezúttal is egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő Pitcairn GPU-nak ad helyet, ami 1280 stream egységet kínál, csak úgy, mint a Radeon HD 7870-eseken, illetve a Radeon HD 7870 korábbi Devil kiadásán. A GPU esetében ezúttal nagyon magas, 1150 MHz-es alap-, illetve 1180 MHz-es boost órajelet alkalmaztak a mérnökök. A GPU-hoz 256-bites adatsínen keresztül 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik, ami most megúszta a tuningot, ugyanis a memóriachipek a szokásos, 5600 MHz-es effektív órajelen ketyegnek.

A videokártya hűtő szerepét egy kétslotos felépítésű, három ventilátort alkalmazó megoldás tölti be, ami összességében 25%-kal hűvösebben és 18%-kal halkabban végzi a dolgát, mint a referencia megoldások. A termék négy hőcsővel vezeti el a GPU által termelt hőt az alumínium lamellákhoz, amelyek hatalmas hűtőfelületet biztosítanak. Videó kimenetek tekintetében a szokásosat kapjuk: két DVI portot, valamint egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót.

A Devil R9 270X mellé jár a Power Tuner szoftver Devil témájú kiadása, de a vásárlók egy Devil Gaming Pad névre keresztelt egérpadot is kapnak, aminek valószínűleg sokan fognak örülni. A PowerColor erős R9 270X videokártyája hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ám az egyelőre nem tudható, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward