Order of 10 visszaszámláló: tűkön ülve vártuk a nagy semmit

Az Nvidia által létrehozott Order Of 10 weboldalon 19:00-kor lejárt a számláló, de semmi érdekesről nem hullott le a lepel – egyelőre csak jegyeket lehet nyerni.

Order of 10 visszaszámláló: tűkön ülve vártuk a nagy semmit

Mint ismeretes, az Nvidia egy nagyszabású rendezvényt tart május 6-án, pacifikus idő szerint este 6 órakor, ami magyar idő szerint éjjel 3 órára esik (nekünk ugye az már hetedike). Az orderof10.com weboldalon található számláló azonban már hamarabb, magyar idő szerint 19:00-kor lejárt.

A visszaszámláló csak az Amerikai Egyesült Államokban élőknek szólt

A táska és a kirakós egyik eleme

Az eseményt megelőzően egyes külföldi weboldalak munkatársai kaptak egy-egy táskát, amelyben fejtörőket helyeztek el, így az egyes feladványok megoldásával, illetve a szavak összeolvasásával megkapták a "humanityshallbeenenlighted" karaktersort, amit az orderof10.com webcím után írva egy számlálóhoz jutottak. A számláló ma lejárt, méghozzá helyi idő szerint 19:00-kor, de elég váratlan dolog jelent meg a weboldalon, ami nekünk, európaiaknak, illetve az amerikaiak többségének is teljesen érdektelen.

Elérhetővé vált egy AustinQuest – Tessellation Hunt névre keresztelt kis játék, amely Austin városában zajlik, lényege pedig az, hogy 5 előre meghatározott, térképen is jelölt helyszínt kell felkeresniük az adott településen a vállalkozó szellemű játékosoknak, majd az ott elrejtett Tessellation Triangle szimbólumról le kell olvasniuk a karaktersort és be kell írniuk a weboldalon található mezőbe. Aki az 5 helyszínt, illetve a végső pontot a leggyorsabban felkeresi, illetve a karaktersorokat is megtalálja, majd megadja őket a weboldalon, nyerhet egy két személyre szóló VIP jegyet a helyi idő szerint este 6-kor kezdődő rendezvényre, valamint egy Tessellation Triangle pólót is kaphat.

A szabályok szerint a játékban csak az Amerikai Egyesült Államok területén élő, 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt, a feladatokat pedig délután 5 óráig mindenképpen teljesíteniük kell. Két személyre szóló VIP jegyet csak az 50 leggyorsabb játékos nyerhet. A játékhoz kamerával ellátott okostelefonra is szükség lesz, hiszen az egyes helyszíneken szelfit kell készíteni, amin a játékos és a szimbólum is látszik, összesen pedig hat darab Tessellation Triangle Symbol megtalálására és lefényképezésére van szükség a hivatalos leírás szerint. A weboldalon érdekes módon azt írják, hogy már három szimbólum megtalálása, illetve a végső állomás felkeresése is elég, ahogy a fenti fotón látható.

Nyilván azok indulnak legnagyobb eséllyel, akik a Texas államban található Austinban, illetve annak közvetlen környezetében laknak.

Az Nvidiának most a jelek szerint csak az amerikaiak fontosak

A speciális rendezvény nálunk helyi idő szerint éjjel 3-kor kezdődik, így meglehetősen kevesen fogják figyelemmel kísérni. Amennyiben tényleg fontos termékek bejelentésére kerül sor, úgy az időzítés finoman szólva sem szerencsés.

A lejárt számláló

Az már csak hab a tortán, hogy az Nvidia rajongók, illetve a sajtó egyes képviselői tűkön ülve várták, hogy az orderof10.com-on található számláló végre elérje a nullát, és kiderüljön, milyen újdonságokat tartogat a vállalat, de legalábbis reménykedtek benne, hogy apró információmorzsák azért lepottyannak majd, helyette azonban csak azt jelentették be, amit eddig is tudtunk: lesz majd egy bejelentés. Ennek ekkora felvezetést csinálni azért nem volt túl elegáns húzás, hiszen alig szólt valakinek a potenciális célközönségből.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward