Optikai meghajtó az Eee PC-be

A netbookok egyik legnagyobb hibája, hogy nem található meg bennük optikai meghajtó, így meglehetősen beszűkülnek a felhasználó lehetőségei a géppel. Például csak körülményesen lehet rá másféle operációs rendszert telepíteni, és még sorolhatnánk a többi hátrányt. A gyártók pedig legtöbbször a helyhiányra hivatkozva nem építenek ilyen egységet a gépekbe.

Optikai meghajtó az Eee PC-be

A netbookok egyik legnagyobb hibája, hogy nem található meg bennük optikai meghajtó, így meglehetősen beszűkülnek a felhasználó lehetőségei a géppel, például csak körülményesen lehet rá másféle operációs rendszert telepíteni. A gyártók a helyhiány miatt nem építenek ilyen egységet a gépekbe.

Szerencsére a netbookok "feltalálója", az Asus igyekezett ezt a hiányosságot pótolni, így előállt új Eee PC-jével, az 1004DN-nel ami már beépített DVD-íróval is rendelkezik. Nem tudni miért tartott ilyen sokáig egy optikai meghajtóval rendelkező gépet összerakni, mindenesetre nagyon örülünk ennek a lépésnek, és reméljük több gyártó is követni fogja ezt a változást.

A többi specifikációjában nincs változás, mivel nem is lehet igazán variálni ezekkel az összetevőkkel (hacsak nem egy NVIDIA Ion-os, vagy VIA Surfboard-os gépet építenek a mérnökök). Természetesen ebbe is a nagyobb FSB-jű, és némileg magasabb órajelű Atom N280 került, amit a GN40 lapkakészlet szolgál ki. Memóriából a "szabvány" 1 GB jutott neki, merevlemezből pedig egy 120 GB-os. Kijelzője 10,2-hüvelyk átmérőjű, és maximálisan 1024 x 600 pixeles felbontás megjelenítésére képes.

A DigiTimes értesülései szerint április közepén, 531 és 590 dollár közötti áron fog forgalomba kerülni az Eee PC 1004DN. Kérdés, hogy ekkora árcédulával fogja-e vonzani a vásárlókat, ugyanis ennyi pénzért már egy "normális" laptopot lehet venni, természetesen DVD-íróval együtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward