Oppo: 125 wattos töltés vezetéken, 65 wattos kábel nélkül

​​​​​​​Új gyorstöltők komplett termékcsaládjával állt elő az Oppo, van itt friss SuperVOOC, AirVOOC és apró méretű gyorstöltő is az utazásokhoz.

Oppo: 125 wattos töltés vezetéken, 65 wattos kábel nélkül

Az Oppo a gyorstöltési technológiák egyik úttörőjeként most ismét magasra teszi a lécet a riválisok előtt. A vállalat egyszerre rántotta le a leplet több gyorstöltési technológiáról is, melyeket frissen fejlesztett. Szó lesz az alábbiakban a SuperVOOC következő lépcsőjéről, az új AirVOOC-ról, és kettő kompaktabb adapterről is, melyek közül az egyik kifejezetten jól hordozható formát is kapott.

125 W SuperVOOC

A legfontosabb újítás a 125 wattos teljesítményű SuperVOOC töltő. Ezt használva az okostelefonokat kevesebb mint 20 perc alatt lehet teljesen lemerült állapotból 100 százalékos szintre tölteni. És az Oppo elmondása szerint 7 perc leforgása alatt tudja biztosan elérni a rendszer az 50 százalékos töltöttséget. Ezek az értékek egy 4000 milliamperórás kapacitású akkumulátor esetén értendőek.

Galéria megnyitása

A SuperVOOC 20 voltos feszültséggel és 6,25 amperes áramerősséggel működik. És nem lehet bármilyen akkuval használni, hanem kétcellás egységgel képes elérni a szédületes tempót. Itt már minden korábbinál több szenzor lesz felhasználva a folyamat felügyelésére, és bármilyen bajt észlel a SuperVOOC eljárás, azonnal leáll vagy lassul a töltés.

A folyamat közben a hőmérséklet például 40 fok fölé nem emelkedhet. Csak minősítetett C-típusú USB kábellel lesz ez használható, és a megfelelő biztonságról is gondoskodik a rendszer 128 bites titkosítási algoritmus révén.

Galéria megnyitása

Néhány napja számolhattunk be arról, hogy az iQOO 120 wattos töltési eljárást mutatott be, amihez képest a mostani 125 watt már igazából csak egy hajszálnyi előrelépést jelent. Viszont ezen a ponton azt mindenképpen érdemes leszögezni, hogy ez a két cég ugyanazokkal a gyökerekkel rendelkezik, és bár nyilván erről hivatalosan nem esett szó, lényegében biztosra lehet venni, hogy a fejlesztések is egy tőről fakadnak itt. És egyáltalán nem volna meglepő, ha a Super VOOC új generációja lenne az, ami előbb kerülne bevetésre kész okostelefonnal.

65W AirVOOC

A vezeték nélküli töltést az Oppo sokáig kerülte, de a vállalat most már ezen a téren is képe kiemelkedőt nyújtani. Megszültetett a 65 wattos teljesítményű AirVOOC, és ahhoz, hogy ez működjön, több újítást is be kellett vetni. A vállalat egy önállóan fejlesztett izolációs megoldással és kettő tekerccsel éri el, hogy megfelelő hatékonyságot és teljesítményt tudjon biztosítani. A friss AirVOOC már 30 perc alatt teljesen feltölt egy lemerült, 4000 mAh-s telepet.

Galéria megnyitása

Itt is biztosít az Oppo többszintes védelmet a töltési folyamat során, és a pad képes egyebek mellett azt is érzékelni, hogy mikor került rá töltésre szoruló mobil. A rendszer kompatibilis a Qi szabvánnyal, erre is külön ügyelt a cég, és persze mindig pontosan tudja majd, hogy éppen mekkora teljesítménnyel tölthet. A töltő rendelkezik beépített hűtőssel is, hogy a melegedésből ne lehessen probléma, ami a vezeték nélküli eljárásoknál már fokozottan fennáll.

Kiemelte ennél az eljárásnál az Oppo, hogy nem holmi ígéret a 65 wattos teljesítmény, aminek a fele a töltés során a semmibe veszik, hanem ez már a valós teljesítmény, ami teljesen hasznosul. Hogy ezt demonstrálja, megmutatta a vállalat, hogy a vezetéken keresztül történő SuperVOOC 2.0 mit mutat az új AirVOOC ellen, és lényegében azonos folyamatábrát tudott elérni a két teljesen különböző megoldás.

Galéria megnyitása

Kompakt gyorstöltők

Az Oppo kettő kisebb méretű gyorstöltőt is bemutatott, ezek közül az egyik utazó, a másik pedig akkor jöhet jól, ha kevés a hely a bedugáshoz, például egy belakott hosszabbító esetében. A 110 wattos Mini gyorstöltő a vállalat elmondása szerint mindössze 35,76 cm³ térfogatú, nagyjából akkora, mint egy hagyományos, 18 wattos adapter. A kicsi mérete ellenére többszintű védelemmel van ellátva, és csaknem olyan teljesítmény leadására képes, mint a teljes értékű SuperVOOC adapter. Ez rendelkezik egy kiemelkedő hatékonyságú konverterrel és folyamatos hőmérséklet kontrollal, miközben rendkívül keskeny a burkolata.

Galéria megnyitása

Az 50 wattos SuperVOOC mini adapter pedig még mindig nagyobb teljesítménnyel szolgál, mint amit a legtöbb mai csúcsomodell képes lenne kezelni, miközben alig nagyobb egy USB-s adathordozónál. Csak 10,05 milliméter vastag, 39 milliméter széles és 82,2 milliméter hosszú, a tömege pedig 60 gramm. Itt a dugóvilla el van rejtve, hogy semmibe ne akadjon bele.

Galéria megnyitása

Többféle szabványos gyorstöltési eljárást is támogat (pl. 50 W PPS, 27 W PD), így képes más mobilokat is kiemelkedő teljesítménnyel tölteni, attól függően, hogy az adott készülék mit tesz lehetővé.

Az eszköz megalkotása nem volt egyszerű feladat, itt már nem elég a GaN technológia alkalmazása, a fejlesztők kiemelkedő minőségű diódákat is pulzustöltést is biztosítanak a megfelelő eredmény elérése érdekében. A pulzustöltés során 40 ms-os időszeletekben visz át hatalmas energiamennyiséget az adapter a hagyományos töltési eljárás helyett.

Galéria megnyitása

Az Oppo most leleplezett újdonságai fokozatosan kerülnek majd forgalomba, és a jövőben érkeznek majd azok a mobilok, amik lehetőséget nyújtanak az új gyorstöltési eljárások maradéktalan kiaknázására.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap