Operációs rendszerek csatája - novemberi felvonás

A Windows 8 és a Windows 8.1 még együttvéve sem tudták felülmúlni a Windows 7 növekedését, de a Windows 8.1 önmagában azért nem teljesített rosszul.

Operációs rendszerek csatája - novemberi felvonás

A Net Applications legfrissebb elemzése arról rántja le a leplet, hogy hogyan alakult az operációs rendszerek piaci részesedése az elmúlt hónap folyamán. A kép meglehetősen érdekes, ugyanis a Windows 8 és a Windows 8.1 együttesen csak 0,05%-os növekedést értek el, a Windows 7 piaci részesedése pedig 0,22%-kal nőtt.

Érdemes kibontani a számokat, ugyanis a kép meglehetősen érdekes. A Windows 8 teljesítménye csapnivaló volt, ugyanis a sokat kritizált operációs rendszer piaci részesedése 0,87%-kal csökkent, így jelenleg 6,66%-on áll. A Windows 8.1 ennél sokkal jobban teljesített, ugyanis 0,92%-os növekedést könyvelhetett el, ami abszolút nem tűnik rossznak, de persze szárnyalásról sem beszélhetünk. Az új operációs rendszer jelenleg 2,64%-os piaci részesedést tudhat magáénak, azaz lassan beéri a Windows Vistát, amelynek még mindig 3,57%-os piaci részesedése van. A Windows 7 piaci részesedése az elkövetkező hónapokban növekedhet, ugyanis a cégek lassan kezdenek áttérni Windows XP-ről Windows 7-re.

Forrás: NetApplications

A Windows 7 0,22%-ot javított korábbi eredményén, így most 46,64%-on áll. Érdekesség, hogy a Windows XP ezzel egy időben még mindig a piac 31,22%-át uralja, pedig lassan végleg nyugdíjba kell vonulnia, hiszen néhány hónap múlva teljesen megszűnik a támogatása.

Apple fronton a Mac OS X 10.8 és a Mac OS X 10.9 novemberi piaci részesedése sorrendben 1,85%, illetve 2,42% lett. Érdekesség, hogy mind a Microsoft, mind pedig az Apple háza táján komoly lelkesedés mutatkozott a felhasználók körében, már ami az ingyenes operációs rendszer frissítést illeti: Windows 8-ról a felhasználók 28,4%-a tért át Windows 8.1-re, míg OSX 10.6-os vagy újabb operációs rendszerről a macesek 33,9%-a frissített OS X 10.9 Mavericks-re.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward