Öntitkosító Toshiba HDD-k, Wipe technológiával

A Toshiba új, különleges szolgáltatásokat kínáló merevlemezekkel rukkolt elő. A friss adattárolók egyrészt öntitkosító (SED - Self Encryption Drive) funkcióval érkeznek, amelynek segítségével biztonságosan, titkosítva tárolhatóak a merevlemezen elhelyezett kényes adatok, de ezzel együtt az újdonságok olyan funkciót is kínálnak, amely akkor jön jól, ha az adott merevlemez rossz kezekbe kerül. Az öntitkosító merevlemezek meghatározott beállítások alapján hozzáférhetetlenné tehetik a rajtuk tárolt adatokat, így megfelelő adatbiztonságot nyújtanak a felhasználók számára.

Öntitkosító Toshiba HDD-k, Wipe technológiával

A Toshiba új, különleges szolgáltatásokat kínáló merevlemezekkel rukkolt elő. A friss adattárolók egyrészt öntitkosító (SED - Self Encryption Drive) funkcióval érkeznek, amelynek segítségével biztonságosan, titkosítva tárolhatóak a merevlemezen elhelyezett kényes adatok, de ezzel együtt az újdonságok olyan funkciót is kínálnak, amely akkor jön jól, ha az adott merevlemez rossz kezekbe kerül. Az öntitkosító merevlemezek hozzáférhetetlenné tehetik a rajtuk tárolt adatokat, így megfelelő adatbiztonságot nyújtanak a felhasználók számára.

Az új adattárolókat asztali számítógépekben, fénymásolókban, multifunkciós nyomtatókban, valamint POS (Point of Sale) rendszerekben is használhatják majd a gyártók a nem is oly távoli jövőben. Az MKxx61GSYG sorozatú merevlemezek nem csak fejlett biztonsági funkciókat és beépített öntitkosító funkciót kínálnak, hanem második generációs adatmegsemmisítő technológiát is. Ez utóbbi eljárás többféle módon működhet és jól jön, ha a merevlemezzel szerelt noteszgépet tulajdonosa elveszti vagy ellopják tőle, illetve akkor is, ha illetéktelenek próbálnak hozzáférni a merevlemezen tárolt fontos dokumentumokhoz.

A rendszer a merevlemezen tárolt fontos adatokat megsemmisítheti egy egyszerű parancs hatására, vagy akkor is, ha az adott konfigurációt ki-, majd bekapcsolják. Mindkét eset különböző területeken jöhet jól, utóbbi például fénymásolóknál, így nem marad a merevlemezen a fontos dokumentumok másolata, ha a munka végeztével kikapcsolják a készüléket.

Az adatok a felhasználó választásától függően akkor is hozzáférhetetlenné tehetőek, ha a merevlemezt egy másik rendszerben próbálják működésre bírni. A SED technológia legfrissebb fejlesztéseinek köszönhetően az adatlopás veszélye jelentősen csökkenthető, ugyanis akkor, ha az adott merevlemezt az előre meghatározott konfigurációból eltávolítják és egy másik rendszerbe helyezve próbálnak hozzáférni a rajta tárolt adatokhoz, akkor a rendszer indításakor, az azonosító algoritmus lefutásakor a merevlemez megtagadhatja az adatokhoz történő hozzáférést, de akár úgy is konfigurálhatjuk a védelmet, hogy ilyen esetben a merevlemezről azonnal, biztonságosan (crypto-erase) törlődjenek a fontos adatok.

A gyártó a héten tart egy kisebb bemutatót az új merevlemezek képességeiről az elemzők és a média képviselői számára. Az új, MKxx61GSYG sorozatú merevlemezek mintapéldányainak gyártása, valamint a termékek sorozatgyártása ebben a negyedévben kezdődik meg. A technológia hatékony alkalmazásának érdekében a Toshiba szoros együttműködést folytat majd a jövőben a piac szereplőivel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward