Öntitkosító SSD-k a Samsung-tól

A Samsung legújabb SSD-tárolói automatikusan titkosítják a rajtuk tárolt adatokat.

Öntitkosító SSD-k a Samsung-tól

A Samsung legújabb SSD-tárolói automatikusan titkosítják a rajtuk tárolt adatokat.

A teljes lemezes titkosítás (FDE - Full disk encryption) névre hallgató technológia már számos kereskedelmi forgalomban lévő asztali és hordozható rendszerben jelen van, azonban csak hagyományos, merevlemezes tárolókban. A Samsung ezt a technológiát ültette át legfrissebb SSD-ibe, illetve hozzácsatolta a Wave Embassy Trusted Drive Manager nevű szoftvert, ami kezeli a titkosítást, és végrehajtja a bootolás előtti hitelesítést is. A szoftverhez tartozik egy távoli adminisztrációt megvalósító modul, aminek segítségével a rendszergazdák pillanatokon belül elérhetik az SSD-t és naplófájlokat kérhetnek le.

A vállalat állítása szerint a 64, 128 és 256 GB-os kapacitásban forgalomba kerülő tárolók a piac legelső, automatikus titkosítást megvalósító termékei. 2,5- és 1,8-hüvelykes méretekben fognak piacra kerülni az SSD-k, ez utóbbi kategóriában egyébként ezek az első, egyáltalán valamiféle titkosítást magában foglaló meghajtók.

"Akár autókról vagy számítógépekről van szó, sokan nem elégednek meg az átlagos teljesítménnyel, és keresik a maximumot. A Samsung öntitkosító merevlemezeivel a felhasználó biztonságban tudhatja érzékeny adatait - hitelkártyaszámát, egészségügyi adatait, vagy saját szellemi termékeit." - közölte Steven Sprague, a titkosítás-kezelő szoftvert készítő Wave elnöke és vezérigazgatója.

Ráadásul ezeknek a hardveres titkosításoknak köszönhetően nem romlik a meghajtó teljesítménye (a szoftveres titkosításokhoz képest) és a kezelése sem válik túl bonyolulttá, azonban még nagyobb biztonságban tudhatjuk adatainkat, ugyanis a hitelesítés nem az operációs rendszeren keresztül történik (ami számos sebezhetőséget rejt magában), hanem hardver-szinten.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward