Online szoftverbázist tervez az MS?

Egy olyan központi "alkalmazásbolt" létrehozását tervezi a Microsoft, ahonnan a felhasználók nemcsak az ő, de más fejlesztők alkotásait is letölthetik maguknak, vagy épp frissíthetoik a már meglévőket - legalábbis ezt sugallja a legújabb felmérésük, melyet a Windows 7 beta felhasználói körében végeztek.

Online szoftverbázist tervez az MS?

Egy olyan központi "alkalmazásbolt" létrehozását tervezi a Microsoft, ahonnan a felhasználók nemcsak az ő, de más fejlesztők alkotásait is letölthetik maguknak, vagy épp frissíthetik a már meglévőket - legalábbis ezt sugallja a legújabb felmérésük, melyet a Windows 7 beta felhasználói körében végeztek.

A kérdőívben ugyanis afelől érdeklődnek a felhasználóknál, hogy mit tartanak a legfontosabbnak egy központi frissítéskereső és -kezelő szoftverbázis esetében, ahonnan letölthetnek, telepíthetnek és frissíthetnek nem-Microsoftos alkalmazásokat is.

Felfednek a kérdések számos olyan lehetséges extrát, újdonságot is, amilyet a Microsofttól még nemigen lehetett látni, és amelyek kimondottan egy online bolti felületet sejtetnek. Ilyen például a külső forrásokból származó alkalmazások aszerinti szűrésének lehetősége is, hogy azok megbízható fejlesztőktől származnak-e és/vagy hogy azok milyen értékeléseket vagy kritikákat kaptak eddig. Emellett a portálról letöltött alkalmazások automatikusan konfigurálnák is magukat: például "működési engedélyt kérnének" a tűzfaltól vagy épp közvetlenül egy pendrive-ra települnek fel, ha arról kívánjuk használni őket.

Egyelőre azonban a Microsoft még feltehetőleg csak "terepszemlét" tart; nem lehet tudni még azt sem, hogy ez a leendő szoftverbázis a Windows 7-hez készülne-e, vagy valami későbbi terv része-e. Megvalósulási időpontjától függetlenül egy ilyen bolt létrehozásával ők is felzárkózhatnának az olyan központosított alkalmazás-portálok mellé, mint amilyennel például számos Linux-disztribúció vagy épp az iPhone App Store-ja, vagy az RIM BlackBerry Application Center.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward