Önként bezárt a TorrentSpy

A szerzőijog-védők sikert könyvelhetnek el: önként megszünteti szolgáltatását a TorrentSpy.com weboldal.

Önként bezárt a TorrentSpy

A szerzőijog-védők sikert könyvelhetnek el: önként megszünteti szolgáltatását a TorrentSpy.com weboldal.

"Nem bírói ítélet vagy megegyezés miatt, hanem saját elhatározásunkból vetünk véget a TorrentSpy.com keresőmotornak." Áll az oldal utolsó üzenetében. "Az elmúlt két évben többszázezer dollárt költöttünk a felhasználóink és az oldal jogainak a védelmére. Végül a bíróság olyan intézkedéseket követelt, amik szembenállnak az adatvédelmi elveinkkel, a hagyományos bírói szokásokkal és a nemzetközi törvényekkel. Ezért a végső megoldást választjuk felhasználóink adatainak a megóvására - véglegesen megszüntetjük az oldalt."

A többi trackerrel összehasonlítva a TorrentSpy története elég viharos. Sok oldal még a kezdeti időszakában megszűnt, azonban a TorrentSpy nem volt ilyen szerencsés. Robert Anderson, az oldal korábbi hirdetési partnerét lefizette az MPAA (Motion Picture Association of America - Amerikai Filmgyártók Szövetsége) 15 000 dollárral, hogy személyes üzeneteket, banki adatokat, jelszavakat és forráskódot adjon át a TorrentSpy adminisztrátoráról.

A kérdéses eset jogilag és etikailag is megkérdőjelezhető. John Malcolm, az MPAA Kalózelleni részlegének igazgatója szerint a TorrentSpy bezárása nagy győzelem a szerzőijog-tulajdonosoknak. "Nem engedhetjük meg, hogy csak ülünk és nem csinálunk semmit se." - nyilatkozta Malcolm az Ars Technica-nak. "Láttunk már sikereket, de még sok munka áll előttünk."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward