OneDrive: elkezdődik a tárhely-csökkentés

A korábban bejelentett változás július 27-én lép életbe, de az érintetteket már elkezdték értesíteni.

OneDrive: elkezdődik a tárhely-csökkentés

A Microsoft tavaly novemberben jelentette be, hogy a OneDrive névre keresztelt felhő alapú tárhely-szolgáltatás esetében hamarosan fontos változások lépnek életbe, ami akkoriban hidegzuhanyként hatott, mivel a változások elég komoly mértékű tárhely-csökkenést eredményeznek.

Mint az a korábbi bejelentés alapján ismeretes, az Office 365 előfizetőktől megvonják a korlátlan adattároló kapacitású felhő alapú tárhelyet, így már „csak” 1 TB-nyi tárhellyel gazdálkodhatnak, a többieknél pedig 5 GB-ra csökkentik a 15 GB-os ingyenes tárhely-kapacitást, plusz a 15 GB-nyi ingyenes Camera Roll adattárolási lehetőségtől is búcsút kell venni. Persze a vállalat hónapokkal a változtatások életbe lépése előtt szólt, így volt idő felkészülni rájuk. Sőt, az óriási felháborodás miatt december folyamán még egy új lehetőséget is felkínált a cég: aki szerette volna, január végéig jelezhette, ha igényt tart a 15 GB-os ingyenes OneDrive tárhelyre és a 15 GB-os Camera Roll tárhelyre, így megtarthatta őket.

Az új állapot komoly visszalépésnek tűnik, amit egyebek mellett a visszaélésekkel magyaráz a cég – legalábbis az Office 365 előfizetőknek járó korlátlan tárhely esetében.

Az ingyenes OneDrive fiókokhoz eleinte 7 GB-nyi tárhely járt, majd ezt 15 GB-ra növelték, most pedig 5 GB-ra csökkentik, így az 5 GB feletti rész elvész, ha január végéig nem jeleztük, igényt tartunk a nagyobb ingyenes tárhelyre – a folyamat már meg is kezdődött. A Microsoft e-mailben értesíti az érintett felhasználókat, hogy töröljék az 5 GB feletti részt, vagy vásároljanak előfizetést, ha több tárhelyre van szükségük. Aki még nem döntött, most már ne halogassa tovább a dolgot, ugyanis a változás hivatalosan július 27-től lép életbe. Opcionális lehetőség a bővítésre a havi 1,99 dollárba kerülő 50 GB-os tárhely, vagy 6,99 dollárért Office 365 előfizetés is kérhető, amihez már 1 TB-nyi ingyenes tárhely jár.

Alternatívaként továbbra is rendelkezésre állnak más felhő alapú tárhelyek is, gondoljunk csak a Dropboxra, a Google Drive-ra vagy éppen az iCloud-ra. A döntés lehetősége a felhasználóé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward