OLED megjelenítőt kapott a Mi Band 2

A Xiaomi újgenerációs fitneszkarperece a kijelzőnek hála sokkal több érdeklődő figyelmét keltheti fel, mint elődei tették.

OLED megjelenítőt kapott a Mi Band 2

Bár egy ideig úgy tűnt, hogy a Xiaomi kénytelen jóval későbbi időpontra csúsztatni a következő viselhető kiegészítőjének bemutatóját, mégsem így alakult. A vállalat a korábban jelzettnél néhány héttel hamarabb rántotta le a leplet az új fitneszkarperecről, ami valószínűleg legalább akkora siker lesz, mint a Mi Band és a Mi Band Pulse volt.

A vállalat a várakozásoknak megfelelően Mi Band 2 néven küldi bevetésre az újdonságát, ami továbbra is olcsón kínálja majd a bájait, de már sokkal jobb funkcionalitás kíséretében. Rögtön az elején kiemelendő az, hogy itt már nem fehéren pislogó LED-eket kell figyelni, hanem egy rendes OLED megjelenítőt kapott, ami több fontos adatot is képes lesz megjeleníteni az egyébként apró felületen. A kijelzőn olvasható majd például a pontos idő, a lépésszám, a pillanatnyi pulzus, értesítési figyelmeztetők és egyéb információk is kerülhetnek ide. Nem az OLED megjelenítő az egyetlen újdonság a készüléken, megjelent rajta egy anodizált fém gomb is, ami csak 0,05 mm vastagságú a Xiaomi Facebookon közzétett beszámolója szerint.

A Xiaomi a pántnál maradt az eddig jól bevált (és persze olcsón elérhető) szilikonnál, ami ha nem is kelt prémiumérzést, legalább hipoallergén, így egészen biztos, hogy semmilyen esetben sem fog a tulajdonosának kellemetlen, bőrirritációs panaszokat okozni. Ráadásul ennek a cseréje továbbra is nagyon egyszerű manőver lesz, és sok színben áll majd a vásárlók rendelkezésre, így mindenki a számára legszimpatikusabbat választhatja. A Mi Band 2 (is) képes feloldani az okostelefon kijelzőjét, csak közel kell hozzá tartani a készüléket. Ugyan apróságról van itt szó, de ezzel is megkönnyíti a felhasználók mindennapjait.

A felhasználó állíthatja be, mennyi idő után szóljon, hogy ideje mozogni kicsit.

A Xiaomi különösen nagy figyelmet szentelt arra, hogy igazán jó minőségű érzékelőket alkalmazzon az új generációs Mi Band esetében, hiszen ez különösen fontos egy fitneszkarperecnél. A mozgási szenzorokat és a pulzusmérőt is az ADI (Analog Devices) szállítja sok éves iparági tapasztalattal a háta mögött. Az elmúlt időszakban azon is sokat dolgozott a Xiaomi, hogy a már meglévő funkciók is jobban működjenek az újdonság esetében. Mire kell itt gondolni? A hivatalos beszámoló szerint a vállalat például egy új lépésszámláló algoritmust vezetett be, ami minden bizonnyal pontosabban fogja tudni a mozgási szenzorok adataiból, hogy éppen valóban sétál-e a viselője, vagy valamilyen más tevékenységet űz.

A tervezők kellő figyelmet szenteltek az ellenállóságra is, ennek jegyében az eszköz olyan szigeteléssel lett ellátva, melynek köszönhetően IP67 minősítést szerzett a vizsgálatokat követően. Ez azt jelenti, hogy por akkor sem juthat bele, ha nagyon finom szemcsés, és víz is csak nagyobb nyomás mellett vagy hosszabb idő után szivároghat bele – ha nem megy vele a viselője búvárkodni, akkor nem lesz vele probléma. A Xiaomi lecserélte az eddig alkalmazott Bluetooth modult, az új generációs egység gyorsabb és stabilabb kapcsolatot tud majd létesíteni a hozzá csatlakoztatott okostelefonnal, ami meglehetősen jó hír. És akad még itt pozitívum zárásként is, hiszen az üzemideje is nagyon jónak ígérkezik: a Mi Band 2 a hivatalos mérési adatok szerint átlagos felhasználás mellett 20 napig (!) fogja bírni egy feltöltéssel.

A Xiaomi termékeknél mindig főszerepet kap az árazás is a bemutatók során, és szerencsére a Mi Band 2 esetében sem változott ez. A vállalat örömmel jelentette be, hogy a készülékért mindössze 150 jüant, vagyis kevesebb mint 25 dollárt (kb. 23 dollár a mostani árfolyamon) kell leszurkolni. Ez éppen 50 százalékkal több, mint a Mi Band Pulse ára, de látni kell, hogy mennyivel jobb lesz így, hogy már megjelenítővel is rendelkezik. Minden bizonnyal ilyen formán még több potenciális érdeklődő figyelmét keltheti fel a szerkezet. A forgalmazása június 7-én kezdődik Kínában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward