Olcsóbbak lesznek a forgalomban lévő ultrabookok

Olcsóbbak lesznek a forgalomban lévő ultrabookok

Az első generációs ultrabookok körül eleinte sok probléma volt, hiszen az Intel és a partnerek között heves vita bontakozott ki azzal kapcsolatban, hogy tartható-e a szupervékony noteszgépek esetében az Intel által kitűzött 1000 dollár alatti ajánlott végfelhasználói ár. A felek többször is vitába keveredtek egymással, ám idővel megjelentek az ultrabookok, amelyek között végül tényleg volt néhány 1000 dollárnál olcsóbb modell.

Az ultrabookok sikerességével kapcsolatban erősen megoszlottak a vélemények, ugyanis a termékek eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket: a vártnál kevesebbet adnak el belőlük. Sokan azt várják, hogy a helyzet javul, ha megjelennek az Ivy Bridge alapú modellek, ugyanis azok a noteszgépek várhatóan nem csak ütőképesek, de olcsók is lesznek: átlagárukat 699 és 799 dollár közé várják. Jelenleg a forgalomban lévő ultrabookok átlagára 1000 dollár körül helyezkedik el.

Úgy tűnik, hogy az Intel partnerei már készülnek a néhány hónap múlva esedékes Ivy Bridge rajtra, ugyanis már most, jóval a második generációs ultrabookok megjelenése előtt raktársöprésbe kezdtek az egyes vállalatok. Az árak mérséklésével a cégek vonzóbbá kívánják tenni termékeiket a felhasználók számára, így a felhalmozott raktárkészletek időben kiürülhetnek, hogy helyüket az új, második generációs ultrabookok foglalhassák el.

Az árcsökkentés Észak-Amerikában már érezhető és a jelek szerint esetenként igen-igen jelentős mértéket ölt. Az Acer S3-as ultrabookja például a korábbi 999 dolláros ár helyett már 799 dollárért is hazavihető. A Lenovo és a HP ezzel egy időben sorrendben 25%-kal, illetve 21%-kal csökkentették ultrabookjaiknak árait. A fentiek fényében azok az ultrabookok, amelyek jelenleg 999 dollárba kerülnek, hamarosan 749 és 799 dollár közötti áron lehetnek jelen az üzletek polcain.

Az Intel korábban úgy számolt, hogy idén a teljes noteszgép piac szállítási mutatóinak 40%-át adják majd az ultrabookok, ám ez az előrejelzés aligha teljesül. Tény viszont az is, hogy a mostani árcsökkentésekkel és az Ivy Bridge processzorral szerelt modellek érkezésével új lendületet kaphat az ultrabook szegmens.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward