Olcsóbb lett néhány AMD processzor

Az AMD több központi egység listaárát is csökkentette, ezek között Llano APU-k, Trinity APU-k és FX-sorozatú processzorok egyaránt vannak. Sőt, még a Phenom II X4 965 BE is olcsóbb lett.

Olcsóbb lett néhány AMD processzor

Az AMD háza táján némi mozgolódást figyelhettünk meg az elmúlt napokban. A vállalat először bejelentette az FX-6300-as és FX-4300-as processzorok gyorsabb változatait, most pedig frissítette hivatalos CPU árlistáját is.

A frissítés néhány modell árának csökkenését hozta: olcsóbbak lettek a Llano APU-k, de néhány Trinity APU egység ára is mérséklődött. A felsoroltak mellett néhány FX sorozatú processzort, illetve egy Phenom II X4-es központi egységet is kedvezőbb áron lehet megvásárolni. Íme, a változás pontos mértéke:

Ahogy az lenni szokott, az AMD árlistája most is 1000 darabos, tálcás kiszerelésű processzor megrendelésekor érvényes, így az ajánlott végfelhasználói árak a táblázatban látható áraktól eltérnek - de remélhetőleg kiskereskedelmi szinten is jelentkezik majd az ármérséklés hatása.

A Llano APU egységek árának csökkentése nem meglepő, viszont kevésbé érdekes, hiszen manapság a vásárlók inkább a Trinity APU egységeket választják. Utóbbiak közül az A6-5400K-t, az A8-5500-at és az A8-5600K-t érinti a változás - az A10-5800K listaára még mindig 122 dollár, a Newegg kínálatában pedig 129,99 dollárt kérnek el a termékért. Az árcsökkentés persze az FX sorozatú processzorok esetében is jól jött, mivel a termékek így a korábbinál picivel vonzóbbak lettek.

A változás a kiskereskedelmi árakban egyelőre még nem jelentkezett, de pár héten belül fog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward