Olcsóbb lett a Microsoft Surface Pro is

A Microsoft az ARM alapú Surface RT után az x86-os Surface Pro táblák árait is csökkentette, amelyek augusztus 29-ig, vagy a készlet erejéig lesznek elérhetőek az új, kedvezményes árakon.

Olcsóbb lett a Microsoft Surface Pro is

A vállalat Surface táblasorozata sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis sokkal kevesebb fogyott belőle, mint azt korábban várták. A Microsoft a Surface RT helyzetén árcsökkentéssel próbált javítani: az árcsökkentés hatására vonzóbbá váltak a termékek, de így is kérdéses, hogy negatív hírük és az alkalmazások szűkös választéka miatt növekedni fog-e irántuk a kereslet. A Surface RT ára egyébként 349 dollárra csökkent, ami a 499 dolláros induló árhoz képest 30%-os csökkenés.

A Microsoft illetékesei most újabb döntést hoztak annak érdekében, hogy a Surface Pro táblák forgalmát is megpróbálják valamelyest fellendíteni. Ennek értelmében ezek a táblák 100 dolláros árcsökkentésen estek át, így a 64 GB-os modell 799 dollárért, 128 GB-os társa pedig 899 dollárért kapható. Az akció augusztus 29-ig, illetve a raktárkészletek elfogyásáig tart.

Persze még ezek az összegek is magasak egy tábláért, de azért nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a Surface Pro sokkal inkább táblává alakított ultrabooknak tekinthető, nem egy átlagos, ARM alapú megoldásnak. A Surface Pro fedélzetén Core i5-ös processzor, 4 GB-nyi rendszermemória és 1080p-s érintőkijelző teljesít szolgálatot, operációs rendszerként pedig Windows 8 Pro dolgozik a terméken, így az x86-os alkalmazások futtatása is megoldott. Amennyiben még jobb felhasználói élményre vágyunk, 130 dolláros felárért cserébe Type Cover is kapható a termékhez, így egy olyan konfigurációt kapunk eredményül, ami nagyon közel van egy konvertibilis ultrabookhoz.

A Microsoft egyébként nem felhőtlenül boldog a Surface táblák forgalma miatt, ugyanis a táblák több veszteséget termeltek, mint amennyi bevétel befolyt belőlük, emiatt a cég a legutóbbi pénzügyi eredményében 900 millió dolláros leírást kellett, hogy eszközöljön.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward