Olcsóbb lesz a Renesas kétportos USB 3.0-s vezérlője

Olcsóbb lesz a Renesas kétportos USB 3.0-s vezérlője

Napjainkban a harmadik fél által gyártott USB 3.0-s vezérlőchipek piaca még hatalmas területnek számít, ugyanis az AMD A75-ös FCH chipjét leszámítva jelenleg nincs a piacon olyan alternatíva, amely natív USB 3.0-s támogatással rendelkeznek és ez a közeljövőben nem is nagyon változik majd.

Éppen ezért – valamint azért, mert egyre komolyabb konkurenciával kell szembenéznie – a Renesas illetékesei úgy döntöttek, hogy 2012 elejétől kezdve csökkentik a vállalat által készített kétportos, PCI Express 2.0 x1-es USB 3.0-s vezérlőchipek árát. A lépésnek köszönhetően az említett időszaktól kezdve a cég 1,2 dolláros darabáron értékesíti USB 3.0-s vezérlőchipjeit, így a cég a mostaninál versenyképesebb lehet majd a piacon. Érdekesség, hogy a Renesas vezérlőchipek eleinte, amikor piacra kerültek, még 5 dolláros darabáron találtak gazdára.

A Renesas kereskedelem fő áramába szánt USB 3.0-s vezérlőchipjei, azaz a µPD72020x sorozat tagjai manapság 2 dolláros egységáron vannak forgalomban, ami a riválisok által alkalmazott 1,5 és 1,7 dollár közötti árszinthez képest kissé magasnak tűnhet. A Renesas-nak egyre több riválissal kell megküzdenie, amelyek között a VIA Labs-et, az ASMedia-t és az Etron Technology-t találjuk. Érdekesség, hogy míg korábban az alaplapgyártók többsége Renesas USB 3.0-s vezérlőchipet használt, addig manapság a nevesebb cégek már kezdenek átpártolni a többi gyártóhoz. Az ASMedia megoldásai az ASRock és az ASUS alaplapjain vannak jelen, az Etron USB 3.0-s vezérlőit pedig a Gigabyte használja. A VLI is kezd magának teret hódítani, de az ő vezérlőivel inkább az USB 3.0-s bővítőkártyákon találkozhatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward