Olcsóbb kivitelt kapott a Xiaomi Mi Max

A kínai gyártó óriási phabletje ennek a lépésnek köszönhetően már bement 200 dollár alá.

Olcsóbb kivitelt kapott a Xiaomi Mi Max

Néhány hete már hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a Xiaomi egy még olcsóbb kivitelt is készíthet a tavasszal reflektorfénybe állított Mi Max okostelefonból, most pedig már hivatalosan is megerősítés nyert ez az információ. A phablet egyébként is egészen sok verzióban jelent meg, a mostani változatokkal pedig már valószínűleg ez lett a Xiaomi legtöbb hardveres konfigurációban kínált készüléke.

A Xiaomi eddigi legnagyobb mobiljáról beszélhetünk a Mi Max személyében. A 6,44 hüvelykes megjelenítővel ellátott készülék eredetileg sem került sokba, ami nem meglepő azt figyelembe véve, hogy a Xiaomiról beszélhetünk. A debütálásakor a legköltséghatékonyabb kivitelért megközelítőleg 230 dollárt kellett kifizetni. Most pedig lássuk a választ a legégetőbb kérdésre: mennyi az annyi mostantól? A kínai alakulatnak egészen kb. 180 dollárnak megfelelő összegig, vagyis 1200 jüanig sikerült faragni az ajánlott fogyasztói árat, ami nagyjából 20 százalékos megtakarítást jelent.

A Xiaomi Mi Max eredetileg kétféle központi chippel került bevetésre három különböző kivitelben. Meg lehetett vásárolni az okostelefont a Qualcomm Snapdragon 650 besorolású hatmagos központi chipjével és 3 GB-nyi rendszermemóriával, amihez 32 GB-os tárkapacitást társult, illetve ugyanezzel a lapka és RAM felállással csak már 64 GB-tal ellátva. Aki pedig mélyebben tudott a zsebébe nyúlni, lecsaphatott rá a nyolcmagos Snapdragon 652-vel, melyben a rendszer számára már 4 GB-nyi memória kapott helyet, és a tárhely pedig 128 GB-ra lett szabva. Ezekért sorban 230, 260 és 300 dollárt kért a Xiaomi. A nagy kérdés viszont most az, hogy mit kap, aki az újonnan megjelent variánsra pályázik, melyért már csak 180 dollárt kell majd leszurkolni. Nos, örömmel jelenthetjük ki, hogy maradt a Qualcomm hatmagos Snapdragon 650 központi chip ebben a kivitelben is, szóval a sebességre egészen biztos, hogy nem lehet majd panasz. A rendszermemória viszont 2 GB-ra fogyott, a háttértár mérete pedig a felére, 16 gigásra zsugorodott. Mivel van bővítési lehetőség, így ez utóbbival könnyedén együtt lehet majd élni, a RAM csökkenése viszont biztosan érződik majd a több folyamatos használat (multitasking) közben.

Fontos, hogy más egyéb változás nem történt, szóval az alacsony költségvetésű Mi Max is Full HD felbontású megjelenítővel érkezik, melyen már az Android 6.0 operációs rendszerre felépített MIUI 8 rajzolódik majd ki. A Gorilla Glass 4 üveggel védett mobil egy 5 és egy 16 megapixeles kamerát fog felvonultatni, az utóbbihoz pedig még LED-es villanó is társulni fog. A kapcsolati képességei is nagyon jók a Mi Maxnak, hiszen a 4G LTE hálózati egységen felül van benne kétsávos, 802.11ac szabványnak is megfelelő WLAN, Bluetooth 4.2 LE modul, BeiDou és GLONASS műholdakat is használó GPS vevő, NFC chip és IrDA port is. És a remeknek ígérkező üzemidőről sem kell letenni az olcsóbb gépnél sem, ami a hátlap mögé suvasztott 4850 mAh-s kapacitású akkumulátor számlájára írható.

Összességében a negyedik Mi Max variáns is kiváló ár-érték arányt vonultat fel, talán még az elődeinél is jobban megéri majd az árát, hiszen abszolút vállalható kompromisszumokat tartogat. Nem lennénk meglepve, ha idővel ez lenne a kvartett legkeresettebb tagja. A legolcsóbb modell elérhető lesz Indiában is, ahol nemrég mutatkozott be a készülék nemzetközi variánsa a MIUI 8-cal karöltve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward