Olcsóbb eszközökön is megjelenik az LG UX felület

Az LG dizájndíjas felhasználói felülete alsó- és középkategóriás okostelefonokon és tableteken is bizonyíthatja a rátermettségét.

Olcsóbb eszközökön is megjelenik az LG UX felület

Az LG ezúttal egy furcsa, de meglehetősen üdvözlendő bejelentéssel állt a nagyközönség elé. A vállalat vezetése úgy döntött, hogy a csúcsmodelleket megkülönböztető grafikus felületet szeretnék átmenteni a megfizethetőbb áron kínált készülékekre is. Közép- és alsókategóriás okostelefonok, valamint táblagépek sokasága kaphat ezáltal jobb szoftveres képességeket.

Az LG az UX grafikus felhasználói felületet a jelenleg ismert formájában a G3-mal karöltve leplezte le még májusban. Ez a rendkívül letisztult vonalvezetésű külső annyira jól sikerült, hogy még a Red Dot Communication Design Award zsűrije is jutalmazta. A „Best of the Best” elismerésben részesített UX rengeteg aprósággal érte el, hogy megszerezze magának ezt a kitüntetést.

A megjelenésen felül az UX-hez tartozik még a kameránál a Touch & Shot és a gesztusvezérelt exponálás, illetve a Clean View előnézeti kép is, amikor az egész kijelzőn csak a főkamera képe látszik, semmilyen egyéb információ nem takarja a részleteket. Fontos még kiemelni Smart Keyboardot. Ez egy remek intelligens billentyűzet, ami képes a programokhoz igazodni a javaslatok megtételekor. Egyebek között érdekes lehet még a Dual Window osztott kijelzős megjelenítés, a vendégmód és a Smart Notice emlékeztetőkezelő is.

Az LG a közelmúltban már egyébként is különösen nagy figyelmet fektetett a telefonjainak szoftveres oldalára. (Furcsa módon korábban éppen ennek az ellenkezőjét láthattuk, az LG sokszor a sor végén kullogott, ha például a legfrissebb Androidot kellett használatba venni. Nem tudni, hogy minek köszönhető a fordulat, de mindenképpen jót tett a vállalat megítélésének.) Az L-Style III szériának például már az összes tagján az Android 4.4 fut, akármilyen gyenge hardver is társul ehhez, és a nagy népszerűségnek örvendő Knock On képesség is része az összes szerkezetnek. Ezúttal persze még ennél is nagyobb volumenű lépést tettek előre ilyen tekintetben.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az LG miként fogja elterjeszteni az UX felületet, de csak idő kérdése, hogy újabb információk lássanak napvilágot ebben az ügyben. Hogy tényleg mindent megkapnak-e a kisebb mobilok és tabletek, az azért még kérdéses egyébként. Akadhat néhány hiányzó megoldás is, a teljesítményigényesebb dolgoknak meglehet, hogy a belépő gépeknél búcsút kell majd mondani, de panaszra ezzel együtt sem lehet ok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward