Olcsóbb Dell Venue 8 Pro érkezik

Az új alapokra helyett készülék költséghatékonyabb lett, így nem igazán jelent előrelépést.

Olcsóbb Dell Venue 8 Pro érkezik

A Dell első kisméretű, viszonylag szolid áron kínált, Windows operációs rendszert futtató táblagépe a tavalyi év végén mutatkozott be. A Venue 8 Pro azóta nem kapott utódot, így mostanra a vállalat úgy érezhette, hogy újra az aktuális piaci igényekhez kell igazítania a masinát. Hogy ez mennyiben jelent előrelépést? Nos, az az alábbiakban kiderül.

A friss Venue 8 Pro előlapját továbbra is egy 8 hüvelykes panel tölti ki, ami 1280 x 800 képpontos (WXGA) felbontással és IPS technológiával operál. A képminősége így megfelelő lesz abban a mezőnyben, ahova a gépet tervezték. Két kamera van a szerkezet tarsolyában, előre egy 1,2, hátra pedig már egy 5 megapixeles megoldás tekint. A videóhívásokat 720p-s minőségben lehet majd vele bonyolítani, amire igazából már nem különösebben lehet panasz, és akkor is megállja majd a helyét, ha fényképezni kell vele valamit. Sajnos LED-es segédfény nincs a hátlapon, így rosszabb fényviszonyok mellett a fotók és videók minősége is jelentősen romlik. A gépezet bekapcsolását követően a Windows 8.1 köszön be, mely vélhetően az alapértelmezett Bing keresőmotorral lesz ellátva. Az operációs rendszerrel együtt jár az Office 365 irodai programcsomag is egy évre, ez magában foglalja a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneNote és az Outlook alkalmazásokat.

A gépezet belsejében egy Intel Atom Z3745D lapka teljesít már szolgálatot, ami igazából csak egy hajszálnyi előrelépést jelent az eddig alkalmazott chip után. A teljesítménytöbblet az Intel HD Graphics IGP valamelyest magasabb Burst órajeléből fog fakadni, a négy Silvermont processzormag továbbra is 1,33 GHz-es órajelen üzemel alapból, és a Burst révén is változatlanul legfeljebb 1,83 GHz-ig növekedhet a működési frekvencia. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell majd ügyesen gazdálkodnia, ami bizony a Windows mellett már komoly kihívás lehet. Tárhely tekintetében 32 GB-tal szolgál a táblagép a felhasználók számára, és bővítési lehetőség is lesz, amennyiben ez kevésnek bizonyulna. A kapcsolati lehetőségei között Wi-Fi és Bluetooth modul található. Az eszköz keretén helyet kapott egy teljes értékű HDMI csatlakozó aljzat, így némi vezetékelést követően szinte bármilyen külső megjelenítőhöz csatlakoztatható lesz. Az üzemidőről egy 4830 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni, ami előreláthatólag 8 órán át tartó folyamatos használatra biztosíthat lehetőséget. A tablet egyelőre csak fehérben tűnt fel (az elődje még fekete vagy piros lehetett).

Az újdonság specifikációján végigtekintve sajnos több hiányosságra figyelhetnek fel az érdeklődők, mint erényre. A legkomolyabb visszalépést az jelenti, hogy a rendszermemória kapacitását a korábban látottakhoz képest megfelezték, a tavalyi Venue 8 Pro ugyanis még 2 GB RAM büszke tulajdonosa volt. Továbbá már nincs hozzá aktív digitális ceruza, ami bizony sok alkalommal jöhetett jól a használata során.

Az új modell ezeknek a változásoknak "köszönhetően" legalább olcsóbb lett az elődjénél. A Dell a költséghatékonyabbá tett Venue 8 Próért cserébe 160 eurót kér majd el. Az újdonságra már felvesznek előrendelést az Amazonon, a szállítást pedig november 4-én fogják megkezdeni, ha minden a tervek szerint alakul. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy megmarad-e a kínálatban a korábbi modell. A fentiek tükrében érdeklődő minden bizonnyal lenne az iránt is, és mivel az áraik is megférnek egymás mellett, így nem zárható ki ennek a lehetősége.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward