Olcsóbb 21,5 hüvelykes iMac érkezett

A sorozat legolcsóbb 21,5 hüvelykes tagja már meg is vásárolható az Apple hivatalos webshopjában, de a specifikációja nem túl erős.

Olcsóbb 21,5 hüvelykes iMac érkezett

Az Apple bemutatta legújabb egybegépét, amely 21,5 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, árcéduláján pedig 1099 dolláros összeg olvasható. Az iMac család új tagja 200 dollárral olcsóbb az eddigi legkisebb 21,5 hüvelykes modellnél.

Az árkülönbségért cserébe persze jóval szerényebb felszereltséget kapunk. Négymagos helyett ebben az esetben már csak egy kétmagos Core i5-ös processzor jár, amely 1,4 GHz-es alap- és 2,7 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyeg. Rendszermemóriából szerencsére ugyanúgy 8 GB-nyi került a gépbe, itt nem spóroltak, ám a leírás itt már nem 2 x 4 GB-nyi, hanem 8 GB-nyi DDR3-as RAM-ról tesz említést. A konfiguráció pontos tulajdonságait taglaló weboldal alapján hamar kiderül, mi áll a dolog hátterében: a rendszermemória alaplapra integrálva érkezik, így bővítésre nincs lehetőség. A konfiguráció paramétereinek kiválasztásánál memória opció ezért egyáltalán nincs, így csak és kizárólag 8 GB-nyi LPDDR3-1600 MHz-es rendszermemória kérhető az új iMac-hez.

Az adattároló szerepét 1 TB-os helyett csak egy 500 GB-os merevlemez tölti be, de némi felárért cserébe 1 TB-os HDD-t, 1 TB-os Fusion Drive-ot, illetve akár 256 GB-os SSD-t is kérhetünk a termékbe. Az IGP szerepét ennél a modellnél Intel Iris Pro Graphics helyett már csak egy Intel HD Graphics 5000-es megoldás tölti be.

A fentebb említett különbségektől eltekintve mind kinézet, mind pedig csatlakozók és egyéb felszereltség tekintetében ugyanazt kapjuk, mint a többi 21,5 hüvelykes iMac esetében. A kijelző ebben az esetben is IPS alapokon nyugszik, Full HD natív felbontást kínál és LED-es háttérvilágítással üzemel.

A friss egybegép alapára 1099 dollár – hazánkban ez hivatalosan 349 990 forint – amiért a gép mellé még kapunk egy Apple Magic Mouse egeret, egy Apple Wireless Keyboard billentyűzetet, valamint egy tápkábelt is természetesen. Az operációs rendszer szerepét ebben az esetben is egy OS X Maverick kiadás tölti be – de szerencsére már a több területen is alaposan továbbfejlesztett Yosemite érkezésére sem kell sokat várni. A konfigurációban egyébként a legnagyobb érvágás a processzor cseréje, így érdemes lehet megfontolni az eggyel drágább variánst.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward