Olcsó ultrabookkal támad a Toshiba

A Toshibának köszönhetően egy újabb ultrabookkal bővült a piac. A Portege Z835-ös modell a Best Buy kínálatában hamarosan megjelenik, méghozzá 900 dolláros árcédulával, így ez a modell a legolcsóbb ultrabookok egyike lesz a piacon. Az újdonság remélhetőleg hazánkba is hamarosan megérkezik.

Olcsó ultrabookkal támad a Toshiba

A Toshibának köszönhetően egy újabb ultrabookkal bővült a piac. A Portege Z835-ös modell a Best Buy kínálatában hamarosan megjelenik, méghozzá 900 dolláros árcédulával, így ez a modell a legolcsóbb ultrabookok egyike lesz a piacon.

Az újdonság nagymértékben hasonlít a korábban bejelentett Portege Z830-as modellre, mind kinézet, mind specifikációk tekintetében, igaz, az említett példánynál a processzorral kapcsolatban korábban nem álltak rendelkezésre pontos információk. Egyelőre a gyártó weboldalán sincs fent egyik modell sem, így ezt a kérdést nyitva hagyjuk.

Nézzük inkább, milyen specifikációkkal érkezik a Portege Z835. Az új ultrabook 13,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A processzor szerepét egy Core i3-2367M típusú központi egységre bízták, amely nem rendelkezik Turbo Boost támogatással, magórajele pedig 1,4 GHz-es értéket képvisel. Rendszermemóriából 4 GB-nyi áll rendelkezésre, az adatok tárolásáról pedig egy 128 GB-os SSD meghajtó gondoskodik. Az első tesztek szerint az SSD nem egy gyors példány, hiszen 185 MB/s-os olvasási- és 49 MB/s körüli írási tempót biztosít. A Toshiba gyártmányú SSD mellett kritika érte a billentyűzetet is, ugyanis a billentyűk rövid úton mozognak. Vélemények ide vagy oda, az azért tény, hogy a billentyűzet cseppálló kivitelben érkezik és még LED-es háttérvilágítást is alkalmaz, ami a versenytársak megoldásairól általában nem mondható el.

A Toshiba újdonsága 1089 grammos súllyal érkezik, így még könnyebb is néhány riválisánál, ráadásul az akkumulátoros üzemideje is jól alakult, mind a ZenBook-ot, mind pedig az Apple MacBook Air-jét felülmúlta a közel hétórás üzemidejével, amit WiFi-s webböngészés alkalmával tud felmutatni. A Toshiba mérnökei szerencsére nem spóroltak a különböző csatlakozókkal. A kínálatban az USB 3.0-s port mellett két USB 2.0-s csatlakozó, egy Ethernet port, valamint VGA és HDMI videó kimenetek, valamint a szokásos audió csatlakozók is a kínálat részét képezik. Hab a tortán, hogy a termék még egy SD memóriakártya-olvasót is tartalmaz.

A konfiguráció a hírek szerint gyorsabb processzorokkal – Core i5, Core i7 – valamint több memóriával és nagyobb adattároló kapacitást kínáló SSD meghajtóval is elérhető lesz – persze ekkor a fentebb említett 900 dolláros összegnél többet kell majd letennünk az asztalra. A 13,3 colos LCD kijelző esetében az 1366 x 768 pixeles natív felbontás a drágább konfigurációk esetén sem cserélhető nagyobbra.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward