Olcsó táblagéppel készül az Archos

A francia székhelyű vállalat a jól árazott termékeiről híres, persze közel sem olcsók, viszont általában minőségibbek a termékeik, mint a kínai gyártók eszközei, árazásban pedig a két véglet között találhatóak. Ez most sem változik, annak ellenére, hogy olcsóként lett az eszköz felvezetve.

Olcsó táblagéppel készül az Archos

Az Archos 70b leginkább magához képest olcsó készülék, az ajánlott végfelhasználói ára 199 dollár lesz, ennyiért viszont hála az amerikai tartalomszolgáltató óriásoknak, már kapunk korrekt táblagépet, viszont ezeket erősen korlátozzák, mind a forgalmazás területében ugye, mind pedig a rendszer tekintetében, ennél fogva a 70b-nek lesz létjogosultsága, és nem szabad azonnal temetni. Az Archos legújabb eszközében egy céghez közeli forrás szerint egy OMAP 3630 került felhasználásra, aminek egy magja 1,2 GHz-en operál majd, valamint egy PowerVR SGX530 grafikus maggal egészül ki, mellettük 512 MB rendszermemória és 8 GB flash alapú tároló található. A kijelző 7 colos átmérővel rendelkezik, és 1024 x 600 pixeles felbontással operál. Ennyi pénzért sajnos továbbra sem kapunk mobilinternet kapcsolódásra lehetőséget, így csak a WLAN használata mellett tudunk online kapcsolatot teremteni. Továbbá ismert még a HDMI kimenet és a MicroSD kártyahely megléte.

A Honeycomb (3.2) rendszert futtató készülék egyelőre még nem kapható, a megjelenésre még néhány hetet várni kell, de a feltételezések szerint január folyamán be fog mutatkozni az Archos 70b, remélhetőleg a beharangozott 199 dolláros áron, és a magyar piacon is, mivel a gyártó több terméke kapható itthon; ennyiért alternatívája lehet a WayteQ xTAB-70-nek, ami igen jól szerepel az eladási adatokban és a teszteken is, mivel egyeduralkodónak számít jelenleg ebben az árszegmensben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward