Olcsó notebookot tuningolni? Simán!

A processzor tuningról általában mindenkinek az asztali gépek jutnak eszébe, senki nem gondolná, hogy egy olcsó, 500 dollár alatti árral rendelkező noteszgép esetében is lehetőség lenne egy pici tuningra. Az MSI Wind notebookjához kiadott legfrissebb BIOS lehetőséget teremt a felhasználók számára, hogy a kis konfigurációban található 1,6 GHz-es Atom processzor órajelét egyszerűen megemeljék, így pedig gyorsítsák a rendszert.

Olcsó notebookot tuningolni? Simán!

A processzor tuningról általában mindenkinek az asztali gépek jutnak eszébe, senki nem gondolná, hogy egy olcsó, 500 dollár alatti árral rendelkező noteszgép esetében is lehetőség lenne egy pici tuningra. Az MSI Wind U100-as notebookjához kiadott legfrissebb BIOS lehetőséget teremt a felhasználók számára, hogy a kis konfigurációban található 1,6 GHz-es Atom processzor órajelét egyszerűen megemeljék, így pedig gyorsítsák a rendszert.

A Digital Vagabond munkatársai már ki is próbálták az újdonságot, a technológia tényleg működik, méghozzá nem is rosszul. Egy rövid tesztet futtattak le, amelyben a 3Dmark03 segítségével vizsgálták a rendszer teljesítményét: 24%-os tuning esetén a korábbi 716 pontos eredmény 929 pontra növekedett, ami nagyjából 30%-os javulást jelent.

A Wind U100-asban található Atom processzor 1,6 GHz-en üzemel, így a fentebb ismertetett tesztben a processzor 2 GHz körüli órajelen üzemelt. Az MSI egyébként 8%-os és 15%-os előre beállított tuning opciókat is kínál, amelyeket az FN+F10 billentyűkombináció lenyomásával lehet elérni, amennyiben a noteszgép töltőre van kapcsolva és frissítettük a BIOS-t a lehető legújabbra.

Érdemes a notebook tuinggal óvatosan bánni, ugyanis a rendszer nagyon könnyen meghibásodhat, illetve instabillá válhat. Az MSI hivatalos weboldalán, ahol a legfrissebb BIOS is elérhető, a gyártó külön kiemeli, hogy semmilyen felelősséget nem vállal a szakszerűtlen használatból eredő meghibásodásokra, így valószínűleg a tuning következtében elhullott gépekre sem lehet majd érvényesíteni a garanciát. Az meg megint egy másik kérdés, hogy a jelentkező teljesítmény többlettel mit tudunk kezdeni egy ilyen gép esetében, azaz megéri-e kockáztatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward