Olcsó netbook-merevlemezek a láthatáron

Számos gyártó olcsó, kifejezetten netbookokhoz és más olcsó laptopokhoz tervezett, 2,5-es merevlemezek kifejlesztésén dolgozik, állítják névtelen ipari források. "Gyanúsítottakként" a Hitachi, a Seagate és a Western Digital kerültek szóba, akik fejlesztéseik eredményeképpen megfelezhetik majd a netbookokban jelenleg használatos merevlemezek árait. A jelenlegi meghajtók ára a $45-t is elérheti, és az átlagosan $400-ba kerülő netbookok árának "aránytalanul nagy" hányadáért felelősek.

Olcsó netbook-merevlemezek a láthatáron

Számos gyártó olcsó, kifejezetten netbookokhoz és más költséghatékony laptopokhoz tervezett, 2,5"-es merevlemezek kifejlesztésén dolgozik, állítják névtelen ipari források. "Gyanúsítottakként" a Hitachi, a Seagate és a Western Digital kerültek szóba, akik fejlesztéseik eredményeképpen megfelezhetik majd a netbookokban jelenleg használatos merevlemezek árait. A jelenlegi meghajtók ára a $45-t is elérheti, és az átlagosan $400-ba kerülő netbookok árának "aránytalanul nagy" hányadáért felelősek.

Az árcsökkenést leginkább olcsóbb áramkörök, fejek és más alkatrészek használatával tervezik elérni - bár az még egyelőre nem tisztázott, hogy ennek milyen hatása lesz a minőségre. Persze ha "fejlesztik" és "dolgoznak rajta", akkor nyilván megteszik, amit lehet, ennek érdekében, csak kérdés, meddig lehet büntetlenül olcsósítani a dolgokat. (Reméljük, sokáig.)

Kapacitás terén az új háttértárak hasonlóak lennének a mostaniakhoz; egy sima, egykorongos egység esetében 80GB-tól indulna - később aztán elképzelhetőek 100 és 120GB-os darabok is. Bár ez még attól is függ, hogy mennyire sikerül majd leszorítani az árakat.

Várhatóan az első új darabok 2009 második felében érkeznek majd, bár azt még nem lehet tudni, hogy mely gyártók közvetítésével - bár az Acer, az ASUS és a HP mind jó tipp lehet, lévén ők már most is használnak 2,5"-es meghajtókat egyes netbookjaikban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward