Olcsó HD DVD-lejátszó a Toshibától

A Toshiba bejelentette új HD-A20 nevezetű HD DVD lejátszóját, ami átlépte a bűvösnek számító 500 dolláros árcédulát - persze nem felfele, hanem lefele.

Olcsó HD DVD-lejátszó a Toshibától

A Toshiba bejelentette új HD-A20 nevezetű HD DVD lejátszóját, ami átlépte a bűvösnek számító 500 dolláros (100 000 forintos) árcédulát - persze nem felfele, hanem lefele.

A lejátszó legelőször a Las Vegas-ban megrendezett Consumer Electronics Show-n mutatták be a nagyközönségnek, ám akkor a még a tervezett ár 599 dollár volt. Ehelyett a boltokban már a jóval kedvezőbb 499 dolláros áron fog érkezni a lejátszó.

A HD DVD-lejátszó képes a maximálisnak tekinthető 1080p méretű tartalmak lejátszására, amit azonban az olcsóbb kistestvére, a HD-A2 nem tud kezelni. Sajnos a HD-A20-ban a legújabb HDMI 1.3 helyett csak HDMI 1.2 kimenet kapott helyet. Így elesünk az xvYCC, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio és az automatikus audió szinkronizáció támogatásától. Ha HDMI 1.3-as csatlakozóval ellátott lejátszót szeretnénk vásárolni a Toshibától, akkor a nagytestvér HD-XA2-re esik a választás, ami azonban 799 dollárba kerül.

500 dollár alatti 1080p felbontást támogató lejátszók ritkák mint a fehér hollók. Azonban mégis van pár alternatíva, például a Sony PlayStation 3 20 GB, ami 499 dollárba kerül, azonban mint kiderült, a Sony abbahagyja gyártását. Másik lehetőség még egy HD DVD meghajtó beszerzése a Microsoft Xbox 360-jához, ami még 500 dollár alatt van.

A Toshiba az eladások fellendítése érdekében 5 darab HD DVD filmet ad ingyen lejátszói mellé, így próbál egy ütést mérni a Blu-ray formátumra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward