Olcsó és gyors SSD meghajtókkal készül a Samsung?

Az újdonságok a 750 EVO sorozatban kaphatnak helyet, ha helytállóak az informátorok értesülései.

Olcsó és gyors SSD meghajtókkal készül a Samsung?

A Samsung várhatóan hamarosan, még ebben a hónapban bemutatja legújabb SSD meghajtóit, amelyek több szempontból is különlegesek lesznek. Az újdonságok az informátorok szerint a 750 EVO jelzést viselik majd, de nem 2,5 hüvelykes formátumban, hanem M.2-es SSD kártyaként érkeznek, méghozzá PCIe és NVMe támogatással.

Ilyen formátumban jöhetnek a 750 EVO modellek is

A meglehetősen gyors és kompakt újdonságokkal a Samsung célja az, hogy olcsóbb, szélesebb tömegek számára elérhető SSD kártyákat dobhasson piacra, amelyek jelentősen kevesebbe kerülnek, mint a 950 Pro modellek, ugyanakkor érezhetően gyorsabbak is, mint a Samsung leggyorsabb SATA 6 Gbps-os megoldásai. Az NVMe protokoll használatának köszönhetően a véletlenszerű olvasási- és írási teljesítmény kedvezően alakulhat, de a protokoll alkalmazása a rendszer fogyasztására is pozitívan hat – kisebb overhead, kisebb CPU terhelés.

A Samsung 750 EVO SSD meghajtói várhatóan TLC alapokon nyugszanak majd, és kevesebb írásmennyiséget viselhetnek el, mint a vállalat felsőkategóriás SSD meghajtói. Az egyelőre rejtély, hogy a garanciaidő hogyan alakul. Az viszont biztosnak látszik, hogy az új SSD-k november végén mutatkoznak be, így már nem kell sokat várni arra, hogy minden velük kapcsolatos részletről lehulljon a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward