Olcsó 3D TLC-s SSD-k az ADATA kínálatában

Új sorozattal bővül a 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os meghajtók tábora.

Olcsó 3D TLC-s SSD-k az ADATA kínálatában

Az ADATA egy új SSD sorozatot mutatott be, amelynek tagjai TLC NAND Flash alapokon nyugszanak, SATA 6 Gbps-os csatolót használnak és 2,5 hüvelykes formátumú házzal érkeznek. A vállalat az Ultimate SU750-es modellekkel kapcsolatban meglehetősen szűkszavú, ám a rendelkezésre álló adatok alapján úgy tűnik, igazából a korábban bemutatott SU800-as SSD-k DRAM Cache nélküli verzióival van dolgunk. Utóbbi SSD-k egyébként népszerűek a piacon, áraik pedig már bőven a megjelenéskor taglalt listaárak alatt helyezkednek el, azaz meglehetősen széles rétegek érhetik el őket.

Galéria megnyitásaAz Ultimate SU750-es modellek esetében sajnos nem derült ki, hogy mely gyártó 3D TLC NAND Flash memóriachipjeit használják, az viszont biztos, hogy nem QLC alapokon nyugszanak. A DRAM Cache helyét SLC módba programozott 3D TLC NAND Flash tárhely vette át, ami azt jelenti, hogy a specifikációban emlegetett folyamatos maximális írási sebesség csak addig tart, míg ez a néhány GB-os írási gyorsítótár be nem telik, utána jelentősen csökken a sebesség.

A 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os változatban érkező SU750-esek a gyártói adatok alapján 550 MB/s-os maximális folyamatos olvasási-, illetve 520 MB/s-os maximális folyamatos írási tempót nyújtanak, míg véletlenszerű 4K-s olvasási feladatoknál 65 000, véletlenszerű 4K-s írási feladatoknál pedig 75 000 I/O műveletet tudnak elvégezni másodpercenként. A gyártó a meghajtók strapabíróságáról is beszélt, ám azt nem árulta el, pontosan hány TB-nyi írásmennyiséget viselnek el az egyes modellek élettartamuk során.

A mindössze 7 milliméter magas 2,5 hüvelykes formátumú házzal érkező meghajtókhoz természetesen járnak a szokásos gyártói segédprogramok, mint például az SSD Toolbox, illetve a Migration Utility is. A hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő termékek közül a 256 GB-os modell 60 dollárba, 512 GB-os társa 80 dollárba, az 1 TB-os változat pedig 150 dollárba kerül majd. Ezek persze megjelenéskori listaárak, így kereskedelmi forgalomban idővel akár ennél kevesebbe is kerülhetnek az egyes SSD-k.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap