Októberben gigantikus frissítésen esik át a MacBook Pro?

Az Apple az elmúlt néhány évben alaposan magára hagyta a MacBook Pro sorozatot, így a vásárlók és az elemzők joggal elégedetlenkednek. Szerencsére változás jön.

Októberben gigantikus frissítésen esik át a MacBook Pro?

Az Apple MacBook Pro sorozata legutóbb nagyjából négy évvel ezelőtt kapott komolyabb frissítést, azaz joggal mondhatják a rajongók, hogy elhanyagolta a gyártó a professzionális noteszgépeit. A helyzet a jelek szerint rövidesen változhat, méghozzá gyökeresen, ugyanis az Apple óriási frissítéssel készül, ami ismét vonzóvá teheti a MacBook Pro család tagjait a vásárlók szemében.

Korábban már sok-sok pletykát olvashattunk a MacBook Pro frissítésével kapcsolatban, és most ismét beindult a pletykagyár, ráadásul több olyan híresztelést is megerősítettek a különböző források, amelyekről már hallhattunk. No meg persze új információkra is fény derült. Jelenleg úgy tűnik, a friss MacBook Pro családba kétféle modell érkezik: az egyik 13 hüvelykes, a másik pedig 15 hüvelykes képátlójú kijelzőt kap. Az újdonságok vékonyabbak és könnyebbek lesznek, mint a jelenlegi modellek, házuk kialakítása azonban különbözni fog a MacBook Air és az új MacBook esetében alkalmazott dizájntól, azaz a csepp formájú elvékonyítás itt nem kerül bevetésre. A kijelző kávája viszont vékony lesz.

A szokásos billentyűzet felett egy OLED alapú, érintés-érzékeny kijelző-csíkot helyeznek el, ami egyfajta billentyűzet lesz, amelynek „gombjai” az adott alkalmazástól függően változnak, így más és más funkcionalitás áll majd rendelkezésre. A nyomás-érzékeny érintőpad széles, kényelmesen használható lesz, a fedélzetről pedig az USB Type-C port sem hiányzik majd, amiből remélhetőleg nem csak egyet kapunk, mint az új MacBook esetében. Ez a port egyébként az adatátvitel mellett az akkumulátor töltéséről is gondoskodhat, azaz a MagSafe csatlakozó erről a termékpalettáról is eltűnhet. Fontos újításnak ígérkezik az ujjlenyomat-olvasó, azaz a Touch ID integrálása, amellyel kényelmesebbé és biztonságosabbá tehető bizonyos, korábban jelszó megadásához kötött szolgáltatás használata – és egyúttal az operációs rendszerbe való bejelentkezést is segítheti. Ezzel együtt a MacOS Sierra is jelen lesz az új noteszgépeken, így Siri is elérhetővé válik a Mac platformon.

Az már kevésbé világos, hogy pontosan milyen hardvert rejthet a modern ház. A processzor beszállítójáról nincs hír, arról viszont van, hogy az új MacBook Pro fedélzetén AMD Polaris 11 alapú GPU kaphat helyet, ami opcionális „alkatrész” lesz, vagyis nem minden felszereltséghez jár.

Hogy mikor mutatkozhat be az új MacBook Pro család? Egyelőre úgy tűnik, valamikor október folyamán – de csak azért nem előbb, mert szeptemberben az új iPhone kapja a főszerepet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward