Október végén jöhet a Nokia óriástelefonja

A Nokia Lumia 1520 több tekintetben is mérföldkő lehet a Windows Phone 8 számára.

Október végén jöhet a Nokia óriástelefonja

A Nokia a valószínűleg a következő hónapban fogja lerántani a leplet a következő csúcsmodelljéről, a Lumia 1520-ról. Az október 22-i dátum egyáltalán nem okozott meglepetést, ugyanis az @evleaks erről napokkal korábban beszámolt.

A vállalat a megszokottakkal ellentétben nem kedveskedett meghívókkal azoknak a szakmai érdekeltségű vendégeknek, akiket szeretettel várnak a rendezvényükön. A finnek nemes egyszerűséggel a Twitteren tették közzé a figyelemfelkeltő előzetes képet. Az októberi dátumot beharangozó fotó meglehetősen extrémre sikeredett, ugyanis a sivatagban síelő emberek láthatóak rajta - telefonnak persze nyoma sincs - és a következő hashtageket kapcsolták hozzá: #blazing, #stories, #innovationreinvented. Minden arra utal, hogy valami szélsőséges dologgal készülnek. Nekünk pedig ezek alapján megalapozottan lehet gyanús a Lumia 1520 érkezése, ezt azonban egyelőre hivatalosan nem ismerték el.

A Lumia 1520 pletykája nem ma kapott szárnyra. Gyakorlatilag a Lumia 1020 befutását követő napokban már felbukkant az interneten a terve, mostanra pedig kész sajtófotók is keringenek róla a híroldalakon, fórumokon. Ez a készülék nem a képalkotásra fogja helyezni a hangsúlyt (de ezt sem hanyagolja), hanem az óriási kijelzőre. Az előlapot jelen állás szerint egy 6 hüvelykes panel fogja uralni. Ez ugyan nem példátlan már, sőt mi több, az Xperia Z Ultra közel 6,5 colos, de ettől még a mostani mezőnyben ez kifejezetten nagynak számít.

A Nokia "phabletjének" elkészüléséhez azonban nem elég a mostani szoftveres környezet. Ez a modell már a Windows Phone 8 GDR3 kiterjesztésével karöltve fog kereskedelmi forgalomba kerülni, ami egészen nagy előrelépés lesz a WP8 életében. Ez a gigafrissítés teszi majd lehetővé az Android utolérését hardveres szinten is a Microsoft mobilos rendszerét futtató vasak számára. Támogatást kap a Full HD (1920 x 1080) kijelzőfelbontás, valamint a négy magos SoC, így már a legerősebb Qualcomm Snapdragonok használata előtt is megnyílik majd az út.

Mindezek fényében nézzük, mire is számíthatunk októberben. Az előzetesen kiszivárgott információkból az derült ki, hogy a 6 colos Full HD megjelenítőn kirajzolódó friss WP8 mozgatásáról egy Snapdragon 800 SoC gondoskodik majd. Továbbá a rendszernek 2 GB-nyi memória fog a rendelkezésére állni, a háttértára meg microSD-vel bővíthető és 32 GB-os lesz. A kamera itt is PureView minősítésű, ám már "csak" kb. 20 megapixellel operálhat. Az üzemidőért felelős akkumulátor 3400 mAh-s kapacitással bír majd. A masina négy színben (fekete, piros, citromsárga és fehér) lesz megvásárolható. Végül a Nokia Lumia 1520 várható ajánlott fogyasztói árát is tudni véljük már, ha minden jól megy 699 dollárt írnak majd rá a kirakatban.

Eleinte egyébként az a hír járta, hogy már szeptember 26-án sor kerülhet a legnagyobb Lumia bemutatására, de valószínűleg a Microsoft és a Nokia üzletéből kifolyólag kell némi csúszással számolni. Így lett a beharangozott dátum végül október 22. A Lumia 1520 mellett egy táblagépet is nagyon várnak már - főleg a rajongók, de azért a szaksajtó is. A Nokia tablet viszont már annyiszor tűnt fel (legutóbb Sirius néven) az elmúlt hónapok, sőt inkább évek során, hogy hivatalos információk hiányában kár is vele foglalkozni.

A Nokia október 22-i rendezvényének helyszínére egyébként nem derült fény, ám ha a dátumot pontosan tudta az @evleaks, akkor talán a földrajzi helyben sem tévedtek. Ebben az esetben a Nokia Abu Dhabiba hívhatja össze az érdeklődőket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward