Október 24-én érkezhet a Core i7-2700k

Az AMD október 12-én remélhetőleg tényleg végre piacra dobja várva várt Bulldozer processzorait, amelyek már számtalan csúszáson estek át. Az Intel illetékesei a jelek szerint valamit tudhatnak, ugyanis nem sokkal az említett dátum után piacra dobják az LGA-1155-ös processzorcsalád leggyorsabb szorzózár-mentes tagját, a Core i7-2700k-t, amennyiben helyesek a források értesülései.

Október 24-én érkezhet a Core i7-2700k

Az AMD  október 12-én remélhetőleg tényleg végre piacra dobja várva várt Bulldozer processzorait, amelyek már számtalan csúszáson estek át. Az Intel illetékesei a jelek szerint valamit tudhatnak, ugyanis nem sokkal az említett dátum után piacra dobják az LGA-1155-ös processzorcsalád leggyorsabb szorzózár-mentes tagját, a Core i7-2700k-t, amennyiben helyesek a források értesülései.

Korábban már érkeztek pletykák a Core i7-2700k-ról, amely a rendkívül népszerű Core i7-2600k helyét veszi át a piacon. A két processzor a magórajel és a TurboBoost órajel kivételével megegyezik egymással, arról pedig nincs pontos információ, hogy az i7-2700 mennyin fog ketyegni. A számozási gyakorlat alapján viszont, valamint az Intel termékpozicionálási gyakorlatából kiindulva, valószínűleg 100 MHz-cel lesz magasabb a Core i7-2700k magórajele, mint Core i7-2600k típusjelzéssel ellátott társáé. A korábbi értesülések 3,5 GHz-es magórajelről és 3,9 GHz-es TurboBoost órajelről szóltak az újdonság esetében, ezek pedig bőven hihetőek. Más kérdés, hogy a források szerint a Core i7-2700k tuningpotenciál tekintetében is jobb lesz a Core i7-2600k modellnél, de hogy ez valóban így lesz-e, azt majd csak az első tesztek fogják megmutatni.

Órajel és specifikációk ide vagy oda, az újdonság ára a hírek szerint a 340 és 350 dollár közötti árkategóriában helyezkedik majd el. A friss csúcsmodell érkezésével a gyártó szabadon játszhat a Core i7-2600k árazásával is, így az említett processzort a jelenlegi, 310-320 dollár közötti szegmensben tarthatja, de versenyképességi okokból akár valamivel 300 dollár alatti szintre is belőheti az ajánlott végfelhasználói árat. Ezzel együtt a Core i5-2500k ára is változhat, ha a Bulldozer processzorok teljesítménye ezt indokolja. Egy biztos: most már napokon belül fény derülhet a részletekre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward