Október 16-án rengeteg újdonságot mutathat be az Apple

Október 16-án rengeteg újdonságot mutathat be az Apple

Az Apple hamarosan megrendezi második komoly őszi eseményét is, melyen több új termék is bemutatkozhat. A Re/code beszámolója alapján ezen a napon új iPad táblagépek érkezhetnek, de rajtuk kívül a Mac OS X legújabb, Yosemite kódnévre hallgató kiadása is ekkor rajtolhat el, plusz új iMac egybegépekre is számíthatunk, amelyek Retina kijelzővel rendelkeznek. Utóbbiakról egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk.

Az október 16-i rendezvény persze nem lesz olyan nagyszabású, mint a szeptemberi, amelyen az iPhone 6 és a 6 Plus, az Apple Watch, illetve az Apple Pay is bemutatkozott. De talán nem is ez a lényeg – sokkal inkább az, mi tudható az érkező újdonságokról.

A következő generációs iPad Air és iPad Retina Mini esetében frissített processzorokra, illetve Touch ID támogatásra egyaránt számíthatunk – utóbbi az iPhone 5s modellnél elsőként alkalmazott ujjlenyomat-olvasót takarja. Az iPad Air esetében külön érdekesség, hogy a termékből érkezhet arany kivitel, kijelzője pedig jó eséllyel tükröződés-mentes lehet.

Az új iMac, amely Retina kijelzővel érkezik, 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt kap, ami valószínűleg 5120 x 2880 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A kijelző meghajtásáról AMD videokártya gondoskodhat, a processzor szerepét pedig frissített Haswell processzor töltheti be, ugyanis a Broadwell alapú iMac-ek majd csak jövőre válhatnak elérhetővé.

A fentiek mellett az új, következő generációs Mac OS X is elérhetővé válhat október 16-án, ugyanis a szoftver már lényegében elkészült – kiadásra jelölt változatát már meg is kapták a fejlesztők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward