Okostelefonok statisztikái

Az IDC elemzői szinte futószalagon szállítják a frissebbnél frissebb piaci elemzéseket, amelyek a különböző szegmensek első negyedéves teljesítményéről árulkodnak. A legfrissebb adatok ezúttal az okostelefonok piacának első negyedéves teljesítményéről rántják le a leplet: az említett szegmens az előző év azonos időszakához képest 79,7%-os növekedést tudott felmutatni.

Okostelefonok statisztikái

Az IDC elemzői szinte futószalagon szállítják a frissebbnél frissebb piaci elemzéseket, amelyek a különböző szegmensek első negyedéves teljesítményéről árulkodnak. A legfrissebb adatok - a mobiltelefonok után - ezúttal az okostelefonok piacának első negyedéves teljesítményéről rántják le a leplet: az említett szegmens az előző év azonos időszakához képest 79,7%-os növekedést tudott felmutatni, ami óriási növekedés.

Az okostelefonok piacán az elmúlt negyedév folyamán összesen 99,6 millió készüléket szállítottak le a gyártók világszerte, ami csak kismértékben múlja alul a 2010-es év utolsó negyedéves teljesítményét, ami 100,9 milliós értéket képvisel. Az elemzők szerint a hatalmas kereslet mögött az áll, hogy sok új készülék jelenik meg, így a régebbi modellek árait csökkentik, és minden felhasználói réteg megtalálja a számára legmegfelelőbb választást.

Az idei év első három hónapjában cseppet sem meglepő módon ismét csak a Nokia uralta a piacot a maga 24,2 milliós szállítási mutatójával. Az említett eredmény 24,3%-os piaci részesedés elérésére volt elég, ami igencsak alacsony az előző év azonos időszakához képest, amikor a finn nagyvállalat még az okostelefonok piacának 38,8%-át uralta.

Az Apple sem változtatott korábbi pozícióján, így az iPhone gyártó megőrizte második helyét a maga 18,7 milliós szállítási mutatójával. A Nokiával ellentétben viszont az Apple nem rontott, hanem javított korábbi eredményein: a 2010-es év első negyedévében még csak 15,7%-os részesedése volt a vállalatnak, de ez az érték idén már 18,7%-ra növekedett. A harmadik helyet a RIM foglalta el, ami 13,9 millió leszállított okostelefonjával 14%-os piaci részesedést zsebelt be.

A negyedik helyen a Samsungot találjuk, ami tavaly ilyenkor még csak 2,4 millió okostelefont szállított le, de idén már 10,8 milliós eredménnyel zárta az év első negyedévét, így a piac 10,8%-át uralhatja. Az ötödik helyezett a HTC, ami 8,9 millió okostelefonjával 8,9%-os piaci részesedést könyvelhetett el. A többiek - LG, Motorola, stb.. - együttesen mindössze 23,2 millió okostelefont szállítottak le a szóban forgó időszakban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward