Okostelefonok párosával állt elő a HTC

A Desire 816 és a Desire 610 is a középkategóriát veszi célba, de nagy lesz közöttük a kontraszt.

Okostelefonok párosával állt elő a HTC

Rengeteg kiszivárgott információ után végre hivatalosan is lerántotta a leplet a HTC a legfrissebb megoldásairól. A vállalat úgy fest, hogy csúcskategóriás terméket már nem fog a színpadra állítani az MWC-n, de a két középkategóriás játékosa is eléggé vonzóra sikeredett, így csalódottságra semmi okunk.

HTC Desire 816

A Desire termékcsaládot erősítő megoldások között elég sok eltérés lesz, ám mind a kettőnek meg lehet a maga tábora. A Desire 816 a méretét tekintve lényegében egy „phablet” lesz, hiszen egy meglehetősen nagy, 5,5 hüvelykes megjelenítő díszíti az okostelefon előlapját. A panel felbontása 1280 x 720 képpontos, így a pixelsűrűsége kb. 267 PPI-s. A bekapcsolást követően az Androiddal fognak szembesülni az érdeklődők, ami a HTC Sense 5.5 felhasználói felületet öltötte magára. Arról a bemutató során nem esett szó, hogy pontosan melyik Android kiadás áll a háttérben. Két kamera van az eszköz szolgálatában. Előre egy 5, hátra pedig egy 13 megapixeles tekint, tehát már az előlapi egység is megfelelő lesz profilképek vagy egyéb fotók (szelfik) készítésére, de azért továbbra is a hátsó kameráé lesz a főszerep fotózáskor. Ehhez ráadásul egy LED-es vaku is tartozik.

A szerkezet szívében egy Qualcomm Snapdragon 400 chip került felhasználásra. Itt, a megszokottól eltérően a Cortex-A7 magok négyese nem 1,2, hanem már 1,6 GHz-es órajelen fog dolgozni, ami már egy érezhető lökést adhat a teljesítménynek. A grafikus feladatok felelőse ennél a chipnél is egy Adreno 305-ös. A rendszernek 1,5 GB-nyi memóriát kell beosztania, míg a háttértár alapból 8 GB lesz. Ez utóbbi persze bővíthető, ráadásul nem is akárhogyan, mivel a gyári adat szerint még 128 GB-os microSD kezelésre is képes a Desire 816. A kapcsolati lehetőségeit tekintve lesz belőle 3G HSDPA támogatást felvonultató kivitel, és persze 4G LTE-s is – hozzánk valószínűleg az utóbbi jut majd el. Továbbá található benne Bluetooth 4.0 modul, 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel megtoldva és GPS vevő is. A 156,6 x 78,7 x 7,99 milliméteres vas meglehetősen nehézre sikeredett, ugyanis 165 grammot nyom. Az energiaellátásról egy megfelelően nagy, 2600 mAh-s telep gondoskodik, így átlagos üzemidőre számíthatunk a géptől.

A HTC Desire 816 eléggé sokszínű az újfajta burkolatnak köszönhetően. Hazavihető majd fekete, fehér, narancssárga, zöld, sötétkék és szürke árnyalatban is. A forgalmazását áprilisban fogják kezdeni, az ajánlott fogyasztói árát mostanáig nem hozták nyilvánosságra.

HTC Desire 610

Ahogy azt már a neve is előre jelzi, a Desire 610 lesz a kisebbik a mostani párosból. A HTC ezt is egy Snapdragon 400 szériás lapkával vértezte fel, de itt már maradt a megszokott 1,2 GHz-es működési frekvencia a Cortex-A7 kvartett esetében. A SoC mellett a rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a telefon háttértára pedig 8 GB-os, ám nem kell félni a szűkösségétől, hiszen microSD-vel ezt is lehet majd bővíteni – legfeljebb 64 GB-os kártyát tud kezelni. Az előlapot uraló megjelenítő 4,7 colos képátlóval büszkélkedhet, a panel felbontása pedig 960 x 540 képpontos lesz. Az operációs rendszer szerepében egy korábbi Jelly Bean variáns fog tetszelegni, amire ezúttal is ráhúzták a tervezés során a Sense UI felhasználói felületet.

Az emlékezetes pillanatok megörökítésére egy 8 megapixeles kamera fog szolgálni, aminek a munkáját egy LED villanó is segíti majd, ha a helyzet úgy kívánja. A videócsevegések alkalmával pedig egy 1,3 MPixeles megoldáson lesz a sor, hogy bizonyítson. A készülék kapcsolati lehetőségei között minden szükséges dolog meglesz (Wi-Fi, Bluetooth, GPS), beleértve a nagysebességű mobilinternet elérésért felelős 4G LTE mobil kommunikációs modemet is. Az energiaellátásról egy 2060 mAh-s telep gondoskodik majd, melynél szívesen láttunk volna ugyan egy hajszálnyit izmosabbat, de az üzemideje várhatóan így sem lesz rossz a gépnek. A megjelenését tekintve hasonlítani fog a Desire 816-ra, és a sokszínűségét is megörökölte – ez is kapható lesz fekete, fehér, narancssárga, szürke, sötétkék és zöld színekben.

A HTC Desire 610 Európa-szerte kereskedelmi forgalomba kerül, de ezzel még várni kell egészen májusig. A gyártó egyelőre azt nem árulta el, hogy mennyi lesz a végfelhasználói ár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward