Okostelefon tervében gondolkodik az Amazon?

Okostelefon tervében gondolkodik az Amazon?

A Citigroup elemzői szerint, az Amazon már a következő nagy dobáson dolgozik, ami egy telefon formáját öltheti majd magára, és hasonlóan a tartalomszolgáltatásokra épít majd az árazáskor. 

Mark Mahaney legfrissebb bejegyzéséből az derül ki, hogy Kevin Chang szerint az Amazon egy új típusú készüléken munkálkodik, ami egy okostelefon lehet. Ezzel a Kindle széria egy újabb területen bővítené a kínálatát, és szinte minden hordozható "ARM alapú" eszköz piacán jelen lennénk.

A készülő okostelefon várhatóan nem szakít a hagyományokkal, és az előállítási árához közel kerül majd bevetésre, és a fő bevételforrás továbbra is a tartalmakból fakadna. A hardver elemző szerint, ez az eszköz is az OMAP4 termékcsalád valamely tagjára építene, feltehetően az OMAP 4430-ra, amit a Kindle Fire megalkotásánál is alapul vettek. Egy ilyen lapkakészletre épülő okostelefon gyártási költsége, 150-170 dollár körül alakulhat a források szerint, ennek megfelelően a telefon ára is 170 dollár környékén lehetne. A Kindle telefon gyártását valószínűleg a TMS bonyolítaná, pont ahogy az összes többi Kindle termék esetében jelenleg, legyen az e-book olvasó, vagy táblagép. A piacon való megjelenés valamikor a következő év végén lehet esedékes a Citigroup elemzői szerint, talán sok amerikai otthonban, ez kerül majd a fa alá?

Érdekes egyébként, hogy ennyi időre lenne szükség, egy olyan telefon elkészítésére, amihez már szinte minden adott jelenleg is. A lapka design teljes egészében kész, hiszen a Kindle Fire alatt már az muzsikál, ami egy év múlva megjelenő Kindle mobil alatt lehet, valamint a rendszer szerepében szinte biztos, hogy Android lesz, így lényegében az is adott lenne a Fire-ről, mindössze a felületen kellene módosítani, hogy az telefonon is tökéletesen kezelhető legyen. Másrészt a telefonok piacán jóval nehezebb lenne megélni az Amazon által kínált tartalmakból, hiszen e-bookok olvasására egy ilyen készülék szinte teljesen alkalmatlan, maradna az egyéb média, de talán inkább csak a zene, amiben nem olyan kiemelkedő már az Amazon. Továbbá a jósolt árak sem túl pontosak, ha valóban a Fire alapjaira építenék, akkor szinte dollárra pontosan lehetne tudni az árát, ami biztos hogy elmarad a Citigroup elemzőjének információitól, legfeljebb az alsó értékét súrolja.

Pontos információk hiányában egyelőre nehéz megítélni, hogy valóban telefonnal bővítik-e a Kindle termékcsaládot. Az biztos, hogy több ponton is megkérdőjelezhető ennek a valóságalapja, de a jövő év folyamán egészen biztos, hogy kiderül a dolog. Addig is figyelemmel kísérjük a Kindle Fire útját, valamint várjuk a 8,9 colos kijelzővel szerelt Fire-t, ami hamarosan bevetésre kerülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward