Okostelefon "PC-sítő" dokkterv a Microsofttól

Olyan új rendszert kíván szabadalmaztatni a Microsoft, amelynek segítségével egy okostelefont alapvető PC-feladatok ellátására is képessé tenne, plusz teljes méretű perifériák alkalmazását is lehetővé.

Okostelefon "PC-sítő" dokkterv a Microsofttól

Olyan új rendszert kíván szabadalmaztatni a Microsoft, amelynek segítségével egy okostelefont alapvető PC-feladatok ellátására is képessé tenne.

Ezt a rendszert "Smart Interface System" néven emlegetik, és lényegében egy olyan mobildokkot takar, ami interfészként működne a mobil és a perifériák között.

Maga az ötlet, hogy egy okostelefont dokkolt számítógépként használjunk, nem új, a Microsoft által felvázolt kivitelezés viszont már az. A dokk ugyanis ebben a változatban saját CPU-val, memóriával és beágyazott OS-sel rendelkezne, lehetővé téve így a perifériák használatát oly módon, hogy folyamatosan "tolmácsolja" a jeleket köztük és a mobil között. Pl.: letöltünk egy videót az okostelefonra, a dokk pedig egy külső, csatlakoztatott kijelző vagy vetítő számára is elérhetővé teszi azt.

Így tehát gyakorlatilag bármilyen perifériát használhatunk a mobillal (egér, billentyűzet, érintőképernyő, kamera, szkenner, merevlemez, optikai meghajtó, stb.). Legalapvetőbb kivitelezésében egy ilyen rendszer tehát helyettesíthet akár egy netbookot is, legkiforrottabb formájában pedig az otthoni elektronikáink központja is lehet. Komoly korlátokkal persze, hála a telefon nem túl erős vezérlőjének.

Ahogy az a szabadalmaknál lenni szokott, ebből azt még nem lehet tudni, hogy kész termék mikor és milyen formában lesz belőle - ha lesz egyáltalán. Figyelembe véve azonban a mai mobil eszközök képességeit, ez valóban egy olyan lehetőség, amit érdemes lehet kihasználni. Meglátjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward