Okosszemüveg, gyűrű és fülhallgató jelent meg az Amazon kínálatában

Az új viselhető kiegészítők az Echo ökoszisztéma keretében kerültek bemutatásra.

Okosszemüveg, gyűrű és fülhallgató jelent meg az Amazon kínálatában

Az Amazon Echo eszközök kínálata évről évre egyre változatosabb lesz, és idén a vállalat egészen különleges megoldássokkal is előrukkolt. Bemutatta a cég egy rendezvény keretében az Echo Frame szemüveget, az Echo Buds fülhallgatót, valamint az Echo Loopot, ami egy apró gyűrűben öltött testet.

Mivel az Amazon Echo termékek esetében az első és legfontosabb dolog az Alexa támogatás, ezért közös nevezőként rögtön az elején leszögezhetjük, hogy az újdonságok azzal a céllal jöttek létre, hogy megtestesítsék a digitális személyi asszisztens szolgáltatást. Az Alexa szerves részét képezi a fülhallgatótól kezdve a szemüvegen át a gyűrűig mindegyik eszköznek. És az Amazonnak az a célja ezekkel a fejlesztésekkel, hogy a mostaninál is közelebb vigye az emberekhez a dinamikusan fejlődő szolgáltatását, szeretné azt elérni a cég, hogy már tényleg lépten-nyomon az Alexával társalogjanak az emberek, ha információra van szükségük.

Amazon Echo Buds

A most bevetésre került megoldások közül a legkevésbé szokatlan az Echo Buds fülhallgató. Ez egy teljesen vezeték nélküli kialakítású eszköz, ennek köszönhetően nagyon kényelmesen lehet majd viselni. Az Amazon elmondása szerint immerzív hangzást fog nyújtani a termék, ugyanis prémium minőségű hangkeltők kerültek bele. A Bose segítségével alkotta meg a vállalat a zajszűrést az Echo Buds esetében, így ez biztosan kiválóan fog működni. Ezzel a készülékkel nemcsak az Alexa, hanem a Google Assistant és a Siri is használható, és gombnyomásra lehet parancsokat kiadni.

Galéria megnyitása

Mivel hallójáratba illeszkedő megoldásról van szó, különböző méretű szilikon illesztékek járnak majd hozzá, hogy bárki kényelmesen használhassa. IPx4 előírásoknak megfelelő szigeteléssel lett ellátva, ennek köszönhetően bírja majd a fröccsenő vizet és az edzések alkalmával keletkező izzadtságot is. Használható magában vagy sztereóban is a szerkezet, és egy fülhallgatónak csak 7,6 gramm a tömege, a tokkal együtt pedig 70 grammot nyom a kiegészítő, ami nem különösebben sok.

A megfelelő biztonság garantálása érdekében teljesen ki lehet kapcsolni a mikrofonokat, így esélyt sem hagyva arra, hogy aktiválódjon a szerkezet. Az Echo Buds átlagon felül üzemidőt nyújt, egy töltéssel 5 órán át használható, a tokjával pedig 20 órát lehet összesen kihozni belőle, és már 15 perc töltést követően bírja 2 órán keresztül.

Galéria megnyitása

Az Echo Buds 130 dollárba kerül, és a rendeléseket már leadhatják rá az érdeklődők. Az eszköz szállítása az ünnepi időszakban kezdődik.

Amazon Echo Loop

Az Echo Loop a valaha volt legkisebb Echo eszköz, és annak ellenére, hogy gyűrű méretű, minden van benne, amit csak el lehet képzelni. A szerkezet kapott egy egészen apró hangszórót, mikrofonból kettő is került bele, rendelkezik akkumulátorral, és még haptikus visszajelzéseket is tud majd adni. Egy gyűrűt mindenhová magával hordhat az ember, és ugyanúgy elérhető erről az Alexa, ahogy bármilyen más eszközről. Rezgésekkel képes jelezni az új értesítéseket, a kérdésekre pedig az apró hangszórót használva tud válaszolni a szerkezet. A mikrofonja gombnyomásra kapcsol be, magától nem hallgatózik, ez adatvédelmi szempontból fontos. Két gombnyomással rögtön lehet vele hívást is indítani a sűrűn keresett kontaktok irányába.

Galéria megnyitása

Titánból van a gyűrű egy része, remélhetőleg ennek köszönhetően kellően strapabíró lesz, hiszen a kézen sok veszélynek lesz kitéve a mindennapos használatban. Elvileg a felülete ellenáll a karcoknak, bírja a burkolat a vizet, és az üzemideje elég egyetlen napra, a töltése pedig könnyen fog menni. Mivel egy gyűrűnek érdemes jól illeszkednie, több méret is készül belőle (legalább négy változat lesz), és a vásárlás előtt nem árt majd felpróbálni a kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Galéria megnyitása

 Az Amazon Echo Loop még egy viszonylag korai stádiumban levő termék, ezért nem juthat majd hozzá bárki. Kezdetben csak limitáltan lesz hozzáférhető az apróság, és 130 dollárt kell majd érte kifizetni – ugyanannyiba került tehát, mint az Echo Buds.

Amazon Echo Frames

Végül lássuk az Echo Frames szemüveget, ami sokkal szolidabb, mint az eddig okosszemüvegek, ugyanis csak az Alexához szükséges komponensek vannak benne, kamerával vagy kijelzővel például nem rendelkezik. És az apró komponenseket úgy tudta benne elhelyezni a tervezőgárda, hogy viselés közben nem különösebben látszik rajta, hogy egy átlagostól eltérő szemüvegről van szó. Van benne hangszóró, mikrofon és minden egyéb dolog, ami a működéséhez elengedhetetlen. A hangszóró a fül irányába fog szólni, nem zavarja vele az ember a környezetét, és semmi nem zárja el a hallójáratot sem, így teljes biztonsággal viselhető a nyílt utcán közlekedve vagy akár vezetés közben is.

Galéria megnyitása

Az Echo Frames alkalmas telefonálásra és zenehallgatásra is használható, csak arra kell ilyenkor kérni az Alexát, hogy játsszon némi zenét. Nagyon könnyű, mindössze 31 grammot nyom a termék, így kompromisszum nélkül viselhető. A lencsét lehet cserélni, és egyszerűen bele helyezhető dioptriás lencse is, ha valakinek arra van szüksége. Van VIP szűrő funkció, melynél be lehet állítani, hogy csak a legfontosabb emberektől érkezzenek meg az értesítések, más ne zavarhassa a felhasználót.

Ezt egyelőre csak Androiddal lehet használni, és a Google Assistant elérését is támogatja. A felülete érintésérzékeny és ki lehet kapcsolni a beépített mikrofonját egyetlen pillanat alatt, ezáltal nem képes belehallgatni olyan beszélgetésekbe, amikbe nem kellene neki.

Galéria megnyitása

Az Amazon Echo Frames egy ideig csak limitáltan lesz hozzáférhető, meghívásos alapon lehet majd hozzájutni. És ez a legdrágább a mostani megoldások közül, ugyanis 180 dollárt kell érte kifizetni. Az első példányokat még idén kézhez kapják majd a szerencsés vásárlók.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap